Seinanaapurit ovat Espanjassa, ja olemme aina heidan matkojensa aikana talonvahteina, eli kaymme sytyttamassa ja sammuttamassa valoja, yms.. Heidan poikansa, Ed tulee yleensa aina vanhempiensa lomamatkojen aikana viettamaan viikonloput Bray'ssa - asuu itse Dublinin keskustassa. Hanen viikonloppuohjelmansa taalla menee niin, etta pitkaaikainen tsekkityttoystava jaa kampille katsomaan telkkaria ja surffailemaan laptopilla (ei kuulemma pahemmin kupita), ja Ed lahtee pubikierrokselle tapaamaan tuttuja. Han sitten kotiutuu joskus 3-4 aikaan aamulla, muttei suinkaan mene suoraan vanhempiensa kampille, vaan tulee yleensa meille, josta sitten jatkaa seuraavalle ovelle joskus 6-8 aikaan aamulla.
Viime viikonloppuna meilla oli Edin kanssa gourmet-sessio, eli soimme chipseja (ranskanperunat vaan ei kuulosta oikealta - jokainen Irlannissa tai Englannissa ollut tietaa mita on chips) ja joimme valkoviinia, vaikkei meista kumpikaan edes tykkaa valkoviinista. Siis tosi gourmet...
Tuossa n. kolmen maissa luulin kuulleeni koputtelua, ja pohdin hetken, josko se sattuisi olemaan Ed, mutta yleensa han viskaa tekstarin tai rimpaisee, eli en reagoinut.. Aani kuitenkin jatkui, joten menin lopulta katsomaan ovelle, ja siellahan Ed jo odotteli, Henry & Rosen chips-pussit kainalossa! Tanakin viikonloppuna voin kehua kunnon gourmet-kokemuksella (hih), koska chipsien ohella tuhosimme pullon Templáøské sklepy Ryzlink rýnský viinia, eli tsekki-rieslingia. Oli muuten hyvaa, vaikka kieltamatta tuo yhdistelma olikin taas aika erikoinen...
Sinansa kiinnostavaa, etta olen tassa muutaman vuoden aikana kuullut Edin tyttoystavasta ja hanen sukulaisistaan todella paljon (myos suht. privaattijuttuja, joita he eivat valttamatta edes haluaisi jonkun ihan vieraan ihmisen tietavan!), mutta en ole koskaan tavannut hanta, tai edes nahnyt valokuvaa! Olisivat kylla joskus vuosi/pari sitten tulleet molemmat kaymaan, mutta jostain syysta meille ei sopinut silloin - olimme ehka jo nukkumassa tms.
Luojan kiitos, tanaan on lauantai, eli voin nukkua vaikka alkuiltaan asti, jos silta tuntuu.. Mulla on viela tilkka tuota vinkkua lasissa, ja sen jalkeen tiskaan ja menen nukkumaan.