Lauantaina teki mieli kakkua, mutta en jaksanut lähteä kauppaan. Tein sitten itse.
Taikina sellainen simppeli, munia, jauhoja, sokeria, ja leivinjauhetta.
Ei ollut korppujauhoja, saati mitään mistä tehdä sellaisia, joten laitoin paperia kakkuvuokaan, ja se toimikin ihan hyvin.
Kakku paistui muuten tasaisesti, paitsi siinä oli keskellä yksi kohta, joka ei ollut paistunut tarpeeksi, mutten uskaltanut jättää uuniin pidemmäksi aikaa, kun reunat olisivat tummuneet liikaa..
(Joo, en sitten tarvitse ohjeistusta, että reikäkakkuvuoka toimisi paremmin - totta vitussa olisin käyttänyt sellaista, jos mulla olisi sellainen. Leivon kakkua n. kerran miljoonassa vuodessa, eikä säilytystilaa ole edes nykyisille astioille, eli en todellakaan aio ostaa reikäkakkuvuokaa keräämään pölyä..)
Mansikkahillosta suurin osa meni rahkamaisen mömmön sekaan, eli kerrosten väliin ei jäänyt tarpeeksi - jatkoin sitten aprikoosihillolla, ja kostutin kakkua karpalomehulla.
Pinkki päällystemömmö, jota oli niukahkosti, eli just ja just riitti reunoillekin..
Tuli hyvää, mutta sen ekan palan jälkeen ei ole oikein tehnyt mieli enempää, kun olen enempi suolapalojen ystävä.. Olen nyt kuitenkin yrittänyt popsia pois, ettei joutuisi kovin paljoa viskaamaan roskiin.
Olisin muuten voinut viedä naapureillekin, mutta kun ne kananmunat olivat mallia "parasta ennen huhtikuuta" (testasin vesilasimetodilla, ja olivat toki kaikki ihan kelpoja edelleen), siinä oli se yksi kohta joka ei ollut paistunut ihan tasaisesti, ja päällystemömmön parasta ennen -päiväys on tänään, niin perfektionismi esti kakkulahjoitukset =D
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.