Kavin katsomassa kaikki 11 siltavideota - tassa kommenttejani;

01 Ventus
Kieltamatta skandinaavisen oloinen - ehka vahan liian ultramoderni ja hallitseva, mutta ei paha..

02 Nexu
Siron ja ilmavan oloinen. Tuli vaan mieleen mahd. huoltoajon mahdollisuus tarvittaessa?

03 Debet Semper Plus blah blah blah
Lyhyt, minimalistisen oloinen osuus vaikuttaa kauniilta, mutta pitka, katettu silta on susiruma, vaikka idea sinansa onkin aika kiva. Kaytannollisyys mietityttaa myos - onko sillalla tosiaan tarvetta oleskelutiloille (ja mahd. palveluillekin)? Ts. sillan tarkoitushan on lyhentaa matkaa pisteesta A pisteeseen B - kuka sillalle menee oleskelemaan tai ostamaan palveluita?

04 Hyperborea
Videosta ei mielestani saanut tarpeeksi hyvaa kokonaiskuvaa.. Lyhyt siltaosuus vaikutti asialliselta - ei turhaa kikkailua.. Pidempi osuus jai vahan hamaran peittoon.. Siina vilahti ainakin potentiaalinen itsemurhapaikka, missa ylatasolla oli kaareva kaide, jonka yli voisi pompata alatasolle, ratikkakuskien iloksi..

05 Filum Lucis
Vaikuttaa elegantilta, mutta video olisi taas saanut olla selkeampi.. Miksi osa siltaa oli videolla keltaisena viivana? Yritin tahyilla kaidesysteemeja, ja nain vain lyhyesti hetken mahd. alempaa tasoa, missa ilmeisesti kevyen liikenteen vayla/t?

06 Unda Arctica
Ooh, kaunis!!! Ilmava, kaareva, merihenkinen..Todella, todella kaunis! Ja vaikuttaa siis myos toimivalta, mika on toki plussaa.. =D

07 Occursus
Suojaisihan tuo kevytta liikennetta elementeilta, mutta jotenkin tasta tuli fiilis, etta kyseessa on kallista kikkailua ja tuloksena olisi ongelmasilta.

08 Septem Fratres
Yleisnakymasta tuli mieleen (muistaakseni) Nexu uudelleen, mutta ratikka-ajelun perusteella, talla sillalla on liikaa harpakkeita..

09 Gemma Regalis
Yleisnakymasta tuli mieleen Natsi-Saksa.

10 Recreatio Maritimus
Seuraan videota ja aloitan lyhyesta osuudesta.. Design sinansa ihan kiva, mutta jatetaan ne puut pois sielta.. Vaikuttivat jo esittelyvideossa turhan isoilta, saati jos yrittaisivat viela kasvaa - ja oliko niille rakennettu joku sillansisainen multavarasto, kun videolla ei nakynyt mitaan ruukkuja? Mita juuret tekisivat lopulta sillan rakenteille? Sitten se pitka osuus.. Avaruusputki, mutta muuttivat mielensa sillan puolivalissa, ja muuttivatkin putken avomalliksi? Liian sotkuinen lopputulos!

11 Oculus
Ne isot ja kolhot tukiharpakkeet (?) ovat liian kaukana toisistaan. Tulee mieleen, etta joku lapsi voisi rakentaa tallaisen sillan.

Kuudes ehdotus, eli Unda Arctica oli EHDOTON SUOSIKKINI! Todella kaunis silta - kuin musiikkia! Se sopisi ainakin ulkonakonsa puolesta minun mielestani tosi hyvin Helsinkiin.