DSCN0781w-normal.jpg

Sain eilen ns. ilmaiset Vistaprint -korttini. Olin siis miettinyt jo jonkin aikaa, etta pitaisi hommata kortteja, missa on puhelinnumero, email-osoite, seka mahd. muutama keskeinen profiili-URL, mutta ei katuosoitetta. Toisinaan kun tulee tilanteita, missa joutuu kirjoittelemaan moisia tietoja jollekin, tai kaivelemaan puhelimia esiin ja naputtelemaan kiireella jotain pikatekstaria, etta voi sitten myohemmin vaihtaa ne muut tiedot, jne. On niin paljon katevampaa, jos voi vaan lykata toiselle kortin, missa on koko satsi kerralla, eika kenenkaan tarvitse etsia kynaa tms.

Menin siis Vistaprintille, mista olen ennenkin tilannut muutamia juttuja, ja sielta loytyikin taas "ilmaiset business-kortit". Muistaakseni veloittavat erikseen oman kuvan lisaamisesta, joten valitsin ihan vaan valmismenusta miellyttavan taustakuvan, ja otin sitten tekstikohdista kaiken irti, mahduttaen ihan mukavasti tietoja korttiin.

Olin hiukan epailevainen tuon siniharmaan varin suhteen, mika on nimi- ja puhelinnumeroriveilla. Muutin sen esikatselussa jo mustaksikin, mutta mietin sitten, etta kai se valmiissa kortissa kuitenkin nakyy, kun ovat sen esivalinneet kys. taustakuvalle tekstivariksi (valkoisen ohella), ja palasin siniharmaaseen..

Virhe.

Vari nakyy kylla tuossa valokuvaversiossa ihan hyvin, mutta paljaalla silmalla se on huono yhdistelma tuon taustavarin kanssa. Esikatselussa liian voimakkaalta nayttanyt musta olisi sittenkin ollut parempi valinta. Kylla tama siniharmaakin nakyy, mutta jos korttia katsoo kirkasta paivanvaloa hamarammassa valaistuksessa, sita saa kylla hiukan kaannella ja tihrustella, ennenkuin siniharmaasta tekstista saa selvaa - ja kys. varilla on siis nimi ja puhelinnumero, eli ne tarkeimmat tiedot.

No, kylla nama silti toimivat siina tarkoituksessa mihin ne hommasinkin, ja olivat kuitenkin melkein ilmaiset.. Niihin aivan ilmaisiin kortteihin olisi siis tullut kaantopuolelle joku arsyttava ajanvarauslomake (tms.), mita en halunnut, joten maksoin hiukan siita, etta kaantopuoli olisi valkoinen - tuo olisi muuten ollut tavattoman helppo missata! Eihan silla nyt niin valia olisi, mutta minusta se ajanvarausjuttu sopisi vain siina tapauksessa, etta kortin haltija on yritys tai palvelu, mista voi yleensa varata ajan. Ja tietty postimaksu oli myos maksettava, etta ilmaisille korteille tuli kuitenkin hintaa kaikkiaan €12.85. Niita on kuitenkin 250, etta yhdelle kortille tuli hintaa n. 5c, ja riittavat vuosikausiksi.. Mulla on viela kohtuullinen pino edellisia kortteja, jotka tilasin monta vuotta sitten, mutta niissa on jo vanhentunutta tietoa, etta sen takia halusin uudet - enka halunnut naihin katuosoitetta, monesta syysta. Sekin kuitenkin loytyy nettiprofiileistani, jos joku sellaista tarvitsee.