Before the Irish class

Maanantain business-aiheena oli yrityksen netitys, ja kun tiesin aiheesta paljon enemman kuin opettajamme, niin han sitten kyseli multa paljon =D Siella on nain kurssin loppuvaiheessa oikeastaan aika kiva tunnelma, kun meita on niin vahan jaljella (=minun lisakseni nelja, plus opettaja). Tunnit ovat usein enemman keskustelua kuin perinteista 'opetusta'. Meilla on enaa yksi maanantai jaljella, tosin ei ensi viikolla, kun kys. maanantai on Bank Holiday.

Eilen oli tarkoitukseni kerrata kotona iiria ennen iltakurssia, mutta olin aika vasynyt, ja lisaksi meni muutama tunti puhelimessa, joten jai sitten kertaamatta.. Ekaa kertaa en ehtinyt edes puhtaaksikirjoittaa kaikkia edellisen keskiviikon muistiinpanoja :o Lahdin kuitenkin kotoa tavallista aiemmin, ja hain matkalla Tescosta voikon (ekassa kuvassa), jonka popsin sitten luokassa, kun olin siella tosi aikaisin. Meilla on aina samat alkurutiinit - ma saavun ensimmaisena, sitten se kurssin vanhin seta, ja vaihdetaan kuulumiset iiriksi, jonka jalkeen kumpikin lukee muistiinpanojaan. Sitten, tasan 19:30, luokasta sammuvat kattovalot, eika se seta vielakaan usko etta valot menevat pian itsekseen paalle, vaan han ehtii aina melkein valokatkaisijalle asti.. =D (Ehdotin tosin eilen, etta valojen uudelleensyttyminen on ehka riippuvainen siita, etta han kavelee tiettyyn pisteeseen asti, ja han alkoi tutkia kattoa, josko siella olisi sensoreita tms.. hih!)

Olin ehtinyt pikaisesti ennakkovilkaista paivan monistepinkkaa, kun ne olivat valmiina siina opettajan poydalla kun saavuin luokkaan. Aloitimme Eleathanach 107 -uutisilla, mista opettaja arpoi kuka lukee aaneen mitakin.. Hoin mielessani, etta pick me!, pick me!, kun ne pari ekaa laatikkoa olisivat tuntuneet helpoilta.. Sitten Japanin tsunamimuisteloihin paastya, hoin mielessani, etta not me!, not me!, kun se vaikutti hankalimmalta aaneenluettavalta.. Ja totta kai, opettaja valitsi mut lukemaan nimenomaan sen ekan osuuden! Se meni kuitenkin yllattaen aika hyvin, paitsi suht. hitaasti. Mutta ilmeisesti lausuin kaiken oikein, kun han ei ainakaan korjannut mitaan =) Se viimeinen juttu oli jalkapalloaiheinen, ja mua huvittaa kun en yleensa ole ollenkaan kiinnostunut murheilusta, niin jostain syysta just urheilujuttujen kaantaminen on opettanut mulle noista lyhyista uutisjutuista eniten!

Sitten opettaja pisti meidat listaamaan ryhmissa Pyhan Patrickin paivaan liittyvia sanoja - ehdotin heti alkuun juomia =P Oltiin jo listattu aika paljon, kun huomasin monistepinkan pohjalla olevan lisaa sanoja, ja tutkin listaa, kun opettaja tiedusteli olenko ma mahd. taas aikeissa muokata uusia sanoja (viitaten edellisviikon elevensies -kaannokseen, jonka spottasin Twitterista, heh..) Myohemmin saimme ryhmana tai yksin kaantaa sen monisteen sanalistalta kaiken minka osasimme, ja lopulta kaytiin lapi koko lista, ja opettaja kaansi ne loput sanat.

Palasimme myos edellisviikon ruoka-aiheeseen. Saimme ryhmana kirjoitustehtavan. Meidan ryhmamme piti kuvailla miten keitamme ja tarjoamme teeta vieraalle. Toisen ryhman piti kuvailla miten tekevat voileipia. Meidan juttumme oli kuulemma niin 'posh', etta opettaja odotti toiselta ryhmalta vahintaan kurkkuvoileipia =D Heilta tosin oli loppunut aika kesken, ja kinkkuvoikotkin olivat ihan vaiheessa.

Lisaksi meidan piti vastata edellisviikon monisteessa olleeseen kyselyyn, missa kysyttiin mm. mita ruokia emme syo, kuka kokkaa taloudessamme, jne. Kysyin miten sanoa, etta on allerginen jollekin, kun se ainoa ruoka mita en syo on kiwi-hedelma, nimenomaan sen takia etta olen sille allerginen. Kaikki muu menee.. Vastasin, etta meilla kokkaa Tesco ja mikroaaltouuni, heh.. (No, kokkaa taalla toisinaan muutkin, mutta itse popsin lahinna voikkoja ja salaatteja, ja mikrokamaa..) Ja braitheann sé on nyt uusi suosikkivastaukseni melkein mihin tahansa =D

Tuít! (Foinse) :Foinse Óg - Lá 'le Pádraig

Kotimatkalla piti viela kayda toistamiseen Tescossa, kun ruokavarastoni olivat aika finito.. Ostin sitten Irish Independent'in, kun sen mukana tulee keskiviikkoisin Foinse. Mulla on kylla viela paljon materiaalia kaantamatta edellisviikon Foinse'stakin, mutta halusin kuitenkin taman viikon lehden, kun siina on Pyhan Patrickin paivaan liittyvaa materiaalia.