Jata kommentti, jos haluat osallistua tahan meemiin. (Tai yrita ainakin - valitettavasti, vuodatuksen CAPTCHA karsisi mielellaan kaikki kommentit, eika vain roskasellaisia..) Saat itsellesi viisi sanaa tai asiaa, jotka voit sitten blogittaa vastauksineen, jatkaen meemia eteenpain..

 

Mina sain omat sanani Heljalta;

 

1. Vuoret
2. Meren eläimet
3. Intia
4. Kotoisuus
5. Sarjakuvat

 

 

1. Vuoret

Jos oikein muistan, ainoat kokemukseni ns. oikeista vuorista ovat Bulgarian-matkoilta (alle 10-vuotiaana) ja toistaiseksi ainoalta Italian-matkaltani, 2005. Majoituimme Riva del Garda'lla, missa vuoret tuntuivat kaatuvan paalle. Upea fiilis! Ylla ja alla kuvitusta sielta. Kun kavimme paivareissuilla paikoissa missa vuoria ei nakynyt, niita tuli ikava! Taivas vaikutti hirmu alastomalta, kun isot vuoret eivat yllattaen peittaneetkaan sita.

Toki asun taalla tavallaan vuorien keskella itsekin, mutta jotenkin en ajattele Irlannin vuoria oikeana vuoristona, kun mielikuvani vuorista on massiivisempi ja hallitsevampi. Wicklow Mountains on kylla rakas paikka joka tapauksessa.

 

 

 

2. Meren elaimet

Tasta tulee tietysti mieleen ne lahivesien delfiinit! Ylla ja alla taas kuvitusta, ja blogitin muistaakseni elokuun puolella niita videoitakin.. Oli ihan fantastista seurata heita niin lahelta, ja teki mieli hypata mukaan pulikoimaan =) Olisi ihanaa joskus uida delfiinien kanssa..

Jos kaloja, lintuja yms. satunnaisia limaskoja ei lasketa, delfiinien lisaksi ainoat kokemukseni meren elaimista ovat lapsuuden Mallorcan-matkalta, missa kavin Marinelandissa. Tietty sita lapsena tykkasi moisesta show'sta, mutta hirmu surullista sellainen viattomien luontokappaleiden vangitseminen naurettavan pieneen tilaan (tai yleensa vangitseminen mihin tahansa), jne..

 

 

 

3. Intia

En ole ikina kaynyt Intiassa, joten kuvituksena nyt intialaista veistospuistoa tuolta Roundwoodin liepeilta.. Ylla Ganesha (yksi monista), alla Shiva.

Jostain syysta, Intia on aina kiinnostanut ja viehattanyt, ja kummitellut tavalla tai toisella elamassani, ehka jostain 14-vuotiaasta asti - sattumalta muuten samoihin aikoihin kiinnostuin myos Irlannista. Teinina tuli usein kaytya Helsingin keskustan Intia-kaupassa (Kaisaniemenkadulla, siina nykyisen Molly Malone'sin tienoilla). Siella oli ihanan varikkaita ja eksoottisia vaatteita ja korvakoruja, kaupan tati oli tosi miellyttava, siella soi aina eksoottinen intialainen musiikki, ja tuoksui ihana suitsuke. Loysin tosin Bollywood-elokuvat  vasta vuosia myohemmin Irlannissa, kun naapurimaan Channel 4 naytti niita yhteen aikaan aika usein, keskella yota. Bollywood-elokuvien takia satuin tutustumaan myos pariin taalla asuvaan sri lankalaiseen / intialaiseen perheeseen, joista tuli sittemmin laheisia ystavia - ainoa kummilapsenikin on sri lankalaisperheesta =)

Vaikka pidan Intiasta, sikalaisista elokuvista, musiikista, ruuasta, yms., en koe mitaan varsinaista hinkua matkustaa Intiaan. Tuskin tulee ikina kaytya siella pain maailmaa.

 

 

4. Kotoisuus

Minulla ei oikeastaan ole tasta mitaan kokemusta, paitsi ajatustasolla. En ole ikina asunut missaan, mika vastaisi omaa makuani. Lapsuudenkoti oli tietysti vanhempien sisustama, mita nyt teinina uudelleenjarjestelin huonettani vahan valia, mutta en mina niita huonekaluja ollut valinnut, mika on tietty suht. tavallista - tai oli ainakin siihen aikaan. (Nykyisin en ihmettelisi, vaikka 2-vuotiaat jo osoittelisivat IKEA-kuvastosta, mita haluavat vanhempiensa olohuoneeseen..)

Seuraava koti oli yksio, missa oli kahden ihmisen lisaksi aivan helvetisti tavaraa, ja  myohemmin myos useampia fillareita. Sinne sentaan valittiin itse suurin osa huonekaluja, mutta hyva kun niita lopulta edes naki sen kaiken tavaran alta. Koko kamppa lahinna ahdisti.

Galwayssa asuin valmiiksi kalustetussa asunnossa (mika on taalla tyypillista vuokra-asunnoille), mika ei ollut oman makuni mukainen, mutta mista muokkasin uudelleenjarjestelemalla ja omia juttuja (mm. ison kirjahyllyn ja paljon tauluja) lisaamalla mahd. mukavan. Se oli toistaiseksi rakkain kotini, vaikkei siis edustanutkaan omaa makuani.

Nykykoti on aina inhottanut, ikivanhoine ja tupakan kellastamine vinyylitapetteineen, nurkista repsottavine kokolattiamattoineen ja linoleumeineen, jne. Vain kylppari on oman makuni mukainen, kun sain sen taysrempan yhteydessa valita sinne kaakelit sun muut, mutta sekin on karsinyt tupakansavusta, ja suihku on siis ollut rikki jo iat ja ajat..

Seuraava koti lienee taas jotain valmiiksi kalustettua, mutta se jaa nahtavaksi. Sita seuraavassa on ehka jo se ihana keittio, minka olen nahnyt.. Ja aavistuksen olohuonetta, joskin siina nakymassa keskityin johonkin paljon tarkeampaan =)

Kotoisuudesta ei siis ollut kuvia, kun en ole viela paassyt ottamaan sellaisia, mutta ehka muutaman vuoden paasta..

 

5. Sarjakuvat

Omani (The New Threefingermen / Kolmisormiotukset) ovat piilossa yhdessa komerossa, mihin en ole paassyt moneen vuoteen, kun sen oven edessa on vaikka mita. Lopetin piirtamisen melkein kokonaan, kun muutin Bray'hin, kun mulla ei ollut taalla mitaan paikkaa missa voisi piirtaa. En pysty piirtamaan pyoreaa poytaa vasten (=entinen ruokapoyta, nykyinen ullakkopoyta), ja alakerran poyta on nykyisin Oimon sanky.

Suomessa piirtelin Tissisilmia, joita mulla on varmaan tallella jossain pahvilaatikossa.. Sitten oli satunnaisempia hahmoja, kuten Ramehomo, Toiletman, yms..

Lapsena rakastin tietty Aku Ankkoja (varsinkin taskukirjoja, joista Taikaviitta-tarinat olivat suosikkeja - Mikki Hiiri on aina lahinna iljettanyt, paitsi se vanha Mikki), ja Bobo-lehtia! Myohemmin luin Marvel-sarjiksia duunimatkoilla.. Sitten mulla on joitakin sarjiskirjoja, esim. Hunt Emersonia, Gary Larsonia, Matt Groeningia (pre-The Simpsons, ja toki myos Simpsoneita), jne.. Ja seuraan paria sarjisblogia nykyisin.

Toivottavasti tulee piirrettya niita taas joskus itsekin.