"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Vuorokauden jo vaihduttua, aloitan eilisten kuvien postituksen kahdesta viimeisesta. Tuossa ensimmaisessa kuvassa tyylikas (*reps*) 90-luvun Stello IRA-hautajaisten jalkeen ja universumin keskipisteen rapsimana, eli kuvaushetkella jo jonottamassa takaisin omiin vaatteisiin, jne. Aika ryytynyt olemus, kun oltiin jo ehditty kastua ja palella useampaan otteeseen, yms.

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Toisessa kuvassa paivan porukka, eli u.k., uus-P ja P, joista reunimmaiset extrasivat myos urakalla Camelotissa, mutta uus-P oli vain kerran ruumis, eli me ei tunnettu hanta ennenkuin vasta tanaan. Nimesin noin sen takia, kun P:n nimi alkaa jo P:lla. Oli kuitenkin ihan mahtavaa viettaa paiva enimmakseen hengaillen tutulla porukalla, ja valilla vaan vakavoitua kuvauksia varten - joskin meidan teemana oli todellakin "putting the Fun to Funeral".. Siis naamaan sattui ja valilla meni aivan hysteeriseksi se nauraminen =D Lahinna (kirjaimellisesti) puujalkavitseja vainaasta, jne..

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral "Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Mutta palaan aamuun.. Piti olla kymmenelta Cowper Streetilla, mika on itselleni suht. tuntemattomassa osassa Dublinia. Olin kylla katsonut Googlen katunakymista valmiiksi bussipysakit ja muut yksityiskohdat, ja tarkistanut milla bussilla paasee paikalle, jne., mutta paatin silti lahtea jo kahdeksan DARTilla, etta jaisi reilusti aikaa kaikkiin mahdollisiin bussimuutoksiin tai mita nyt voi sattua.. (Extrana nimittain EI menna myohassa toihin..)
Koska pankkiautomaatilla meni vahemman aikaa kuin oletin, paadyinkin jo 7:55am DARTiin. Vaan kuinka ollakaan, en ollut edes ehtinyt Killiney'in asti, kun u.k. ilmoittautui tekstarilla olevansa Bray'ssa - ja siis tulossa myos duuniin! (Asuu parin tunnin ajomatkan paassa ja pysakoi nykyisin tanne, jos pitaa tulla duuniin tai castingiin, kun muualla pysakointi maksaa.) Koska hanella ei ollut aavistustakaan kuvauspaikan sijainnista - ja toki muutenkin - lupasin odotella Tara Streetilla, ja han ehti sitten vasta DARTiin, joka saapui 9:05am, eli ihan turhaan olin sitten kuitenkin hypannyt siihen aikaiseen versioon! Huvitti vaan, kun olin muka varautunut "kaikkeen"..
Missattiin JUST yksi 37-bussi, ja seuraavaa saikin sitten odotella.. Mietittiin jo taksin ottamista, mutta onneksi sielta sitten lopulta tuli kuitenkin toinen 37. Oikea pysakki ja siita kuvauspaikalle suunnistaminen sujuivat taysin ilman ongelmia, kun kaikki oli Googlen katunakymasta muistissa. U.k. ei kayta nettia melkein ollenkaan, ja oli vahan epauskoinen, kun sanoin etten todellakaan ollut ikina ennen kaynyt kys. alueella, mutta katsoin paikan Googlesta =D

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Taukotilat yms. olivat St. Gabriel's -koulun tiloissa, Cowper Street oli suljettu kuvauksiin liittyvia rekkoja yms. varten, ja Carnew Street'ista oli tehty pala 90-luvun Belfastia..
Meille oli siis annettu ohjeet, etta tulisi pukeutua hautajaisiin, mutta kukaan ei tullut maininneeksi 90-lukua.. IRA-hautajaisista oli kyse, ja se nyt oli ollut kaikille jo itsestaanselvyys (elokuvan aiheen takia), mutta sopivaa aikajanaahan riittaisi.. Itsellani oli lokommat farkkuni, mustat kengat ja musta trenssitakkini, joka on tavallaan 70-luvun retromallia, mutta voisi periaatteessa sopia mihin tahansa aikaan 70-luvulla tai sen jalkeen.. Se oli puvustamon (nuoren) naisen mukaan "liian moderni" :o Sain sitten tuon ekan kuvan kolttutakin, joka vaihtoi varia sadekuurojen mukaan, ja lyhyiden hihojen takia jaadyin paivan mittaan..

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Tahan kuvaan asti, kuvasivat aamun ekaa osuutta, johon osallistujat olivat joutuneet tulemaan paikalle jo kahdeksaksi. Seuraavat rapsyt sitten sielta kuvauspaikalta, tosin tietty taukojen aikana rapsittyina..

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral "Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

RUC:n tukkima tie, ja taas yksi sadetauko.. Aamun ihana aurinko ehti polttaa monelta naaman (omanikin, hiukan), mutta vaihtui sitten sadekuuroiksi, ja niita vahia sateenvarjoja sai todella odotella, eika niita aina riittanyt kaikille (vaikka jaettiin yksi varjo useamman ihmisen kesken). Niinpa sitten toisinaan yritettiin litistya talojen seinia vasten, ja u.k. ja mina yritettiin jakaa hanen huppuaan (joka vilahtaa tuossa ylavasemmalla) kahdelle paalle, mika itse asiassa kylla suojasi jonkin verran!

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Kuin sienia sateella.. Itse asiassa, kun pahimman rankkasateen aikana kyyristelimme oven edustan olemattomassa suojassa, ovi aukesi, ja talon asukas (alunperin pohjois-irlantilainen nainen, jolla kotona 8-viikkoinen vauva ja parivuotias tytto) kutsui meidan nelihenkisen porukan sisaan! =D Saimme istua mukavasti sohvilla ja rupatella mukavia, seka jopa kayda vessassa! Luksusta!

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Punatakkisen ohjaajan takana nakyy se punainen ovi, jonka takana saimme viettaa mukavan sadetauon =)

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral "Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Tuossa taustalla nakyy se taukotilana toiminut koulu..

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral

Lippuja piti koko ajan korjailla pitkalla tikulla, kun kiertyivat tuulen ja sateen takia solmuun tai muuten mutkalle..
Kuvattiin reagointia "keskusteluun" RUC:n kanssa, arkun tuontia ulos talosta siihen kadulle, IRA:n ampumia laukauksia, ja niiden jalkeen syntynytta mellakkaa. (Mellakka oli suurta hupia!)
Meilla oli aika lyhyt lounastauko, eli hampurilaisaterian jalkeen ei ehtinyt edes juoda mitaan, ja kun mitaan kahvitaukoja ei pidetty, olin kuolla janoon siina vaiheessa kun paasimme lahtemaan.
37-bussia ei nakynyt, joten kaveltiin u.k.:n kanssa laheiselle, vilkkaammalle kadulle, josta hyppasimme 39-bussiin. Sitten kierreltiin vahan Temple Bar'ia, ja lahdettiin lopulta yhden hiljaisemman pubin kautta DARTille.
Haettiin u.k.:n auto ja kaytiin ostamassa roskaruokaa, jota popsittiin sitten satamassa. Ehdin sentaan jo ennen kahta kotiin. Hankin paasi turvallisesti kotiin asti - ilmoittautui taas tekstarilla.

"Shadow Dancer" - 90's IRA funeral