The last day in Helsinki..

Lauantaina loytyi jo energiaa lahtea aitini kanssa ruokaostoksille. Ehka jo mainitsinkin, mutta siina vaiheessa kun varasin tata matkaa, aikataulustani paattivat lahinna Aer Lingusin vapaat lennot, joten kaikki paasiaiset, vaput ja aitienpaivat selvisivat vasta myohemmin, kun merkkasin matkapaivia kalenteriin..

The last day in Helsinki..

Onnistuin siina ruokaostosten lomassa poikkeamaan ostarin R-kiskalle, mista loytyi onneksi viela yksi suomenkielinen aitienpaivakortti - kirjoitin sen pikaisesti kiskalla ja lykkasin kuoreen.. Sitten, kun aiti kavi viela yhdessa kaupassa, odottelin katevasti siina kukkamyyjien luona muiden ostoksien kanssa, joten sain huomaamatta ostettua aitienpaivakukkakimpun, jonka ehdin piilottaa yhteen kassiin.. =)

The last day in Helsinki..

Homma onnistui taydellisesti, ja aiti oli totaaliyllattynyt, kun sai korttinsa ja kukkasensa, kaupasta palattuamme =D Siis paivaa liian aikaisin, kun olin lahdossa illalla kotia kohti..

The last day in Helsinki.. The last day in Helsinki..

Onneksi oloni oli jo ihan normaali, eli viimeisena matkapaivana ehti viela vetaa kaikenlaisia Suomi-herkkuja, joita ei sitten taas saisi pitkaan aikaan.. Omppulimskaa, Jacky-maitosuklaavanukas, viela yksi vaniljajogurtti, Fazerin pulla.. Lisaksi tuliaiskarkkeja ja ruisleipaa..

The last day in Helsinki.. The last day in Helsinki..

Tulipa vedettya aito suomalainen kumi-pizzakin! =D Se ei sentaan kuulunut herkkukategoriaan, vaan lahinna ajattelin ihan kulttuuritekona.. M kavi myos onkimassa lisaa silakkaa, viime hetken herkuksi =)

The last day in Helsinki.. The last day in Helsinki..

Ja ettei nyt vaan olisi jaanyt nalka, popsittiin myohemmin viela lohta ja vihanneksia, seka Sans Rival -kakkua..

The last day in Helsinki..

Kaikki oli hoidettu..

The last day in Helsinki.. Getting ready to go home..

Aika lahtea kotiin =)

The last day in Helsinki.. The last day in Helsinki..

Sain kyydin lentokentalle, missa olin sen verran ajoissa, etta jai hyvaa aikaa loiteroida kaupoissa..

The last day in Helsinki..

Pari halpaa taskukameraa houkutteli kovasti (ostinhan v. 2008 talla matkalla hajonneen Pinkynkin nimenomaan Helsingin lentokentalta..), mutta hillitsin kuitenkin itseni ja paatin kotona plarata netista tarkemmin seuraavaa kameraani, ennenkuin ostaisin mitaan. Ostin sitten pari pakettia karjalanpiirakoita, ja olisin halunnut pari isoa pussia juustonaksuja, mutta kentan kioskeilla ei ollut niita!!!! :O (ISO miinus tasta!!) Sen sijaan, ostin kolme pienehkoa pussia jotain nachojuustopalleroita, mitka olivat kylla ihan OK, muttei laheskaan juustonaksujen veroisia.. Irlannin juustonaksut maistuvat homehtuneelle ja rasvaiselle jalkahielle =/
Ja nyt, hauska tunnustus, jolle ensin taustaa.. Sain viime vuonna Pigsback-pisteillani ilmaiseksi Eat Pray Love -kirjan, jota aloin syksylla lukea Camelot-tauoilla. Kirja oli kuitenkin arsyttava, asenteeltaan uber-amerikkalainen, ja mielestani huolimattomasti kirjoitettu, joten lukeminen takkuili, ja sitten tuli muutenkin parempaa tekemista em. tauoille. Talla Suomen-reissulla sain vihdoin luettua sen loppuun, ja olin lahinna tyytyvainen, etten ollut tuhlannut siihen yhtaan rahaa, vaan saanut sen ilmaiseksi..
Noh.. Em. kirjan lopussa oli patka kirjan jatko-osasta, Committed. Luin patkan, joka oli tavallaan aiheeltaan toisenlainen, vaikka siihen liittyivatkin osittain samat ihmiset. Joka tapauksessa, patkan avoimeksi jaanyt tarina jai ehka hiukan kummittelemaan ajatuksiini.. (Olen esim. katsonut lukuisia paskoja elokuvia loppuun asti vain sen takia, etten voinut katkaista tarinaa kesken, oli sitten miten surkea tahansa..)
Loysin sitten itseni lentokentan kirjakaupasta, etsimassa jotain kevyempaa lukemista kuin Dublinin kentalta ostamani kirja (A Thousand Splendid Suns), johon haluan syventya rauhassa ilman ympariston hairiotekijoita. Ja kylla.. Paadyin ostamaan sen Committed -kirjan! LOL.. Tosin, luettuani siita nyt n. puolet, taytyy sanoa etta se on mielestani huomattavasti parempi ja kiinnostavampi kuin Eat Pray Love, etta sikali ei potuta vaikka tulikin pistettya talla kertaa rahaa siihen.

The last day in Helsinki..