Vituttaa kaikenlainen ovelta ovelle -kaupustelu, yms. Just vahan aikaa sitten, ovikello soi, ja kun Nosferatu ei aina kuule sita (vaikka istuu alle parin metrin paassa ovikellosta), olin varmuuden vuoksi menossa alakertaan. Ullakkotikkaiden puolessavalissa, kuulin kuitenkin Nosferatun avaavan oven, ja jain kuuntelemaan josko tarvitsisi kuitenkin menna ovelle, vaiko ei.

Siella oli joku Sky -kauppias, joka tiedusteli alkuun onko meilla Sky -loota (siis digitelkkaria varten). Nosferatu vastasi myontavasti - meilla siis nimenomaan EI ole Sky -lootaa, vaan toisen puljun vastaava, ja ainoastaan muutama maksullinen Sky Sports -kanava, kun Nosferatu katsoo niin paljon urheilua (eika vuosikymmenten ahkeran katselun jalkeenkaan viela ymmarra saantoja, huoh..). Seuraavaksi Sky -heppu tiedusteli mika loota meilla on. Nosferatu ei tiennyt, joten kysyi hepulta tietaisiko han, jos tulisi itse katsomaan! (Voi Hyva Luoja.. *hakkaapaataseinaan*)

Siina vaiheessa paatin menna alakertaan, missa Nosferatu raahasi isoa joululahjaherkkukoriaan pois telkkarin edustalta, Sky -hepun seisoessa vieressa ja todetessa, ettei se digiboxi olekaan Sky -loota.. Otin tilanteen haltuuni, ja ohjasin Sky -hepun ulos, sanoen etta meilla ei ole aikeita vaihtaa lootaa, ja olemme nykyiseen ihan tyytyvaisia, kiitos, anteeksi ja hei hei. Sitten ohjeistin Nosferatua, ettei ovelta ovelle -kauppaajia pitaisi kutsua sisalle, koska he voisivat periaatteessa olla aivan keta tahansa. Taallakin on toisinaan ihan keskella paivaa toteutettuja asuntomurtoja yms., etta olisi myos tosi helppoa teeskennella olevansa joku kaupustelija, pistaa skarppi takki paalle ja napata parit brosyyrit kainaloon - nakojaan naiivit vanhukset voivat kutsua sisalle kotiinsa, ilman etta tarvitsisi vaivautua edes ehdottamaan moista.

Rimpaisin myos D:lle (ennenkuin unohtaisin mainita koko asian), ja kehotin hanta keskustelemaan asiasta aitinsa kanssa. Tassa tapauksessa toki Sky -hemmo oli ihan kosher Sky -hemmo, mutta kun Nosferatukin varsin hyvin tietaa, ettei meilla ole mitaan aikeita vaihtaa digiboxia, niin hanella ei ollut edes mitaan vitun syyta kutsua vierasta kaupustelijaa sisalle tarkistamaan millainen Sky -loota meilla on (ts. ei ole), eli se oli vaan aivan helvetin tyhma juttu hanelta. Niitahan riittaa.

Inhoan ovelta ovelle -kaupustelua myos kaupustelijoiden kannalta. Se on todellista tyontekijoiden hyvaksikayttoa, koska monet tekevat hommaa ihan taysipaivaisesti, ja jos ei onnistu myymaan mitaan, ei myoskaan saa minkaanlaista palkkaa, saati edes matkakorvausta tms. Usein ne myyntipalkkiotkin ovat aika naurettavan pienia. Yksi laheinen ihminen tekee parhaillaan kys. hommaa, kun ei muutakaan duunia ole loytynyt, ja hanen kanssaan on tullut asiasta juteltua. On siina ja siina masentaako enemman olla kokonaan ilman duunia, vai tehda palkatonta duunia, josta saattaa tuurilla saada joskus mitattoman pienen korvauksen.