Parcel from mam Parcel from mam

Tama on sellainen juttu, mika on oikeastaan muhinut jo aika pitkaan, mutta olen vasta nyt myontanyt asian itselleni, ja voinen tassa samalla myontaa muillekin...

Mulle - ei - oikein - maistu - enaa - suklaa...

(Kuului virtuaalikopsahdus, toivottavasti kukaan ei pyortynyt..) Ripottelin jouluksi tulleet suomalaiset konvehdit aikanaan olohuoneeseen joulukoristeiden keskelle, mista katosivat sittemmin, ja kylla ma niita itsekin muutamia popsin. Suklaalevyja meni enimmakseen joululahjoiksi, ja ne pari jaljelle jaanytta, joiden kaarepaperi oli hiukan karsinyt, ovat pyorineet joulusta asti tuossa ullakon lattialla olevassa muovipussissa. Ei vaan ole ollenkaan tehnyt mieli.
Tanaan avasin yhden levyn Fazerin sinista, ja popsin muutaman palan. Maistui jotenkin jauhoiselle ja rasvaiselle. Ts. maku oli kylla ihan normaali, mutta siina kun aiemmin olisin nauttinut siita, nyt se vaan ei maistu.
Mulla on muutenkin joulun tienoilta asti ollut joku ihme ruokavaliohairio, jos sita nyt hairioksi voi sanoa, kun itse asiassa on tehnyt mieli terveellisempaa ruokaa kuin mita meilla yleensa syodaan. Kinkku oli hyvaa, mutta sen jalkeen ei ole oikein tehnyt mieli possunlihaa, paitsi ihan satunnaisesti, jos ei muuta ole ollut tarjolla. Ei muutenkaan ole mitaan suurempaa himoa syoda lihaa, paitsi pari kertaa ollaan kylla syoty tosi hyvat pihvit sipulin kanssa, ja tanaan oli aivan taivaallista lammasta, mutta enimmakseen himoitsen kalaa ja kasviksia, ja syonkin melkein joka paiva sen aiemmin mainitsemani tonnikalasalaatin.
Mutta palatakseni suklaaseen.. Kun nyt ajattelen taaksepain, niin oikeastaan en ole pitkaan aikaan nauttinut ihan entiseen malliin suklaasta. Se on useimmiten liian makeaa, tai sitten siina tosiaan maistuu jauhoisuus tai rasvaisuus (tai molemmat). Tosin jos se on vaikka kastikkeena tai leivonnaisissa tms., niin sitten nautin kylla ihan taysilla, mutta ei enaa tee mieli sellaisenaan :o