Trust Slimline Widescreen Tablet & Logik Wired Optical Mouse Trust Slimline Widescreen Tablet & Logik Wired Optical Mouse

Kuten taisin mainita tuolla alempana, hiiri kupsahti, enka tykkaa laptopin kiinteasta touchpadista, joten D kavi tietsikkapuljussa ja osti uuden hiiren (myos itselleen). Samalla sain kauan toivomani tabletin! En tieda mika se on suomeksi, kun just se sana on teipin alla pakkauksen monikieliselta listalta. Olen tassa nyt sitten harjoitellut sen kayttoa..

First attempts with my tablet First attempts with my tablet

Ihan aluksi piirsin Tissisilma-Stellon (mulla oli kouluaikoina kaikki vihkot taynna tissisilmia..), ja turhauduin kynan viiveeseen, seka yksityiskohtien mahdottomuuteen. Olin saatanyt piirrosjaljeksi teravajalkisen mustan tussin, mutta viivojen paat olivat mallia "fade out", pienia pisteita ei meinannut pystya tekemaan millaan, ja muutenkin kaikki yksityiskohtien korjailut vaikuttivat aivan mahdottomilta. (Kaytin siis aluksi tabletin mukana tullutta Artweaver 0.5 ohjelmaa..)
Sitten huomasin, etta lyijykynajalki toimi suht. mukavasti, varsinkin jos vaan piirsi nopeasti jotain, eika edes yrittanyt nysvata yksityiskohdissa.

First attempts with my tablet

Valitettavasti, tuo lennokas piirrostyyli ei oikein tunnu omalta..

First attempts with my tablet First attempts with my tablet

Leikittyani viela tovin eri piirrosjaljilla (nainen ja koira neuvottelevat..), paatin kokeilla tabletia normaalisti kayttamani Photoshop Elementsin kanssa. OMG, paljon, PALJON parempi kuin se toinen ohjelma!! Ekassa piirroksessa (Redlo) kateni kylla vaikuttivat olevan ihan kannissa, mutta huomasin silti heti, etta viive on paljon pienempi, ja myos ihan pienten pisteiden piirtaminen on helppoa, ja muutenkin yksityiskohtia voi piirrella ihan rauhassa, joutumatta repimaan hiuksia paastaan silkasta turhautumisesta. Olin siina toisessa ohjelmassa myos kokeillut layers (kerroksia? en tieda kys. termia suomeksi), mutta niissa vaikutti olevan jotenkin erilainen systeemi, mita en viitsinyt sen kummemmin tutkailla.. PE:ssa kuitenkin tunnen kys. systeemin hyvin, joten senkin osalta se on mulle toimivampi ohjelma.

First attempts with my tablet First attempts with my tablet

Sitten kokeilin piirtaa webcam-rapsyn paalle (layers..) ja varittaa kuvaa sarjakuvamaisesti, paatyen loytamaan ehdottoman suosikkityylini tabletia varten! Tuo eka kuva on ihan juosten kustu, mutta toiseen kaytin enemman aikaa - toisessa kuvassa myos ainoastaan profiili on piirretty valokuvan paalle ja loput on savelletty suoraan tabletilta.