Talla viikolla on joka paiva tuo sama merchant-asu, etta ei taaskaan uusia kuvia..

Paiva alkoi 9:45, ja talla kertaa hiusten laitossa ei mennyt kauan, kun olin kietonut edellispaivan hiussotkun huiviin yoksi - pyysivat tekemaan tana yona saman jutun, etta huomenna mennaan sitten kolmatta paivaa samoilla sotkuilla ja takuilla.. (Odotan innolla, etta paasen, ts. joudun, harjaamaan takkuja suoriksi ja pesemaan hiukset.. En suosittele lahestymaan kys. operaation aikana..)

Olin pakkosyottanyt itselleni kotona taas vain pienen voikon, joten nalka tuli jo aamupaivan aikana, ja popsin toisen evasleivistani. Onneksi oli taas catering-paiva, joten saimme kunnon lounaan (soin jonottaessa taas ihanan mehukasta vesimelonia, ruuaksi kanacurrya, riisia, ja salaattipoydasta zucchinisalaattia, hummusta ja leipaviipaleen, seka jalkiruuaksi taas ihanaa death by chocolate -kakkua kermavaahtonokareella.. olin ajatellut jattaa jalkiruuan valiin, kun ruuan jalkeen oli jo aika taysi olo, mutta tuo kakku on niin hyvaa, ettei vaan voi jattaa valiin..)

Aamupaivalla oli suht. tylsaa. Mulla oli kylla kirja mukana, mutta viikon tappava tyotahti ja lyhyet younet olivat ehtineet aiheuttaa zombie-tilan, enka oikein pystynyt keskittymaan lukemiseen, joten piirtelin vihkoon lattiakuvion inspiroimia hahmoja, kuuntelin yhden extran tuomaa radiota, ja istuin taukotilassa. Jotkut ottivat lattialla nokosia. Meilla on melkein kaikilla ollut sama viikkoaikataulu, etta kukaan ei enaa tanaan ollut ihan virkeimmillaan.

Jossain vaiheessa siirryttiin ulkosetin lahelle siirrettyyn taukobussiin, missa pieni vapaana kulkeva koira (naapurin asuinalueelta) huvitti meita =)

Ennen lounastaukoa, tehtiin tavisjuttua, missa ma olin parin muun extran kanssa siina kauppakojullamme, ja puuhattiin tyypillista merkityksetonta taustahommaa, eli siirreltiin lautasia, kulhoja, yms, ikaan kuin olisimme puuhanneet jotain ihan normaalia.. (Ne esineet olivat metallisia ja raskaita, seka inhottavan rasvaisia..) Tulin lounaan jalkeen estaneeksi mokan, jota kukaan muu ei olisi huomannut, eli kun olin palauttanut esineet alkuasetelmiinsa, mahd. seuraavaa ottoa varten, jota ei sitten tullutkaan, niin seuraava kohtaus olisi kuvattu esineiden ollessa vaarilla paikoilla, mutta ma sitten korjasin asian =)

Kun ilta pimeni, tehtiin tosi iso tulipalokohtaus, joka oli aivan fantastinen! Se on jatkoa sille, kun alkuviikosta kuvasimme linnan sisatiloissa juhlia tansseineen.. Ma olin kys. bileissa lahinna ovea, eli me juostiin tulipalohuudon kuultuamme ensimmaisten joukossa pihalle (silla kertaa siis sisastudion ovesta ulos). Tanaan sitten kuvattiin se linnanpihaosuus, eli juoksimme pihalle ihmettelemaan tulipaloa.

Tulipalo syttyy, kun linnaan hyokataan palavin nuolin, ja yksi sotilas (stunt-heppu) saa osuman, kierii rappuja alas ja kuolee. (Juttelin myohemmin tauolla kys. stunt-hepun kanssa. Mukava tyyppi, ja kiinnostava duuni! Oli ihan kasittamatonta katsoa miten luonnolliselta se kieriminen ja kuolema naytti, ja sitten se heppu vaan nousi ylos ja kaveli pois ilman mitaan merkkeja kivusta..)

Vahan myohemmin, me extrat taytetaan ampareita sellaisesta linnanpihalla olevasta vesisoikosta, mika on kai hevosten juottamista varten.. Niita vesisoikkoja on kaksi, ja niiden valissa on viela kaivo (jota muuten ei muistaakseni ollut aiemmin kys. linnan pihalla.... hmmmm.. mokatriviaa?). Ma olin ainoa extra, joka jakoi saman vesilahteen Kuningas Arthurin ja parin muun nayttelijan (joiden hahmoja en viela tieda - pitanee googlettaa..) kanssa =D Tarjosin kunkulle vahan miehekkaamman amparin, kun han oli aikeissa ottaa maasta sellaisen pienemman. Han sitten hihitteli asiaa, ja alkoi hypella se miehekkaampi ampari kadessaan pitkin linnanpihaa stereotyyppihomomaisesti, kimittaen hakevansa vahan vetta.. =) Yksi niista toisista nayttelijoista totesi tauolla mulle, etta homma tosiaan pyyhkii toimistoduunilla lattiaa, mista olen ehdottomasti samaa mielta, vaikka sille nayttelijalle kylla maksetaan aika helvetin paljon enemman.. heh..

Tulipalokuvaukset jatkunevat huomenna (ts. tanaan), mutta tietty vasta iltapimealla. Pitaa kuitenkin menna studioille jo aamulla, etta saa nahda kuvataanko paivalla jotain muuta, vai istutaanko vaan kuluttamassa aikaa. Onneksi paiva alkaa tuntia myohemmin, niin ehtii nukkua vahan kauemmin. Paastaan tosin vasta joskus keskiyon tienoilla kotiin.