Otsikon osilla ei ole mitaan tekemista keskenaan =) Eilen vaan nakyi itsellani tulevan 13 vuotta tayteen Irlannissa, etta taalla on vierahtanyt jo reilu kolmannes elamastani.

Silmavaiva puolestaan viittaa Oimoon, joka tuli eilen kotiin silmaa iskien. Huomasin siis heti, etta silmassa oli jotain vikaa. Tutkin sen, eika siella ainakaan nakynyt mitaan roskaa, mutta silman sisakulmassa vaikutti olevan toisen kissan kynnen tekema pistosjalki, joka punersi hieman. Pian sen jalkeen Oimon poski turposi silman alta, niin etta silma muurautui melkein kokonaan kiinni.

Onneksi muistin, etta meilla oli kokonainen lemmikeille tarkoitettu antibioottikuuri (kiitos tutun elainlaakarin), joten viskasin em. elainlekurille emailia, kuvailin vaivan, ja kysyin aloitankon antibioottikuurin Oimolle. Han vastasikin melkein heti, etta kaksi tabua paivassa on OK, ja silmaa voisi myos puhdistaa suolavedella (teelusikallinen suolaa sekoitetaan pintiin keitettya vetta, ja annetaan jaahtya - sitten dipataan pumpulilappu siihen ja putsataan naarmu). Saastimme siis lahemmas €300, kun ei tarvinut lahtea viemaan Oimoa Belfieldiin ja maksaa taas sita hurjaa sunnuntaipaivystysmaksua.. Ei tosiaan olisi ollut moiseen varaa! Tanaan Oimon silma nayttaakin jo paljon paremmalta, mutta syotan tietty koko antibioottikuurin, ettei sinne jaa mitaan tulehdusta pesimaan. (En ikina unohda miten hurjalta Squeak-paran silma naytti, aarimmaisen pahasti tulehtuneena.. Se jouduttiinkin sitten poistamaan, kun sain kissan kiinni ja elainlaakarille..)

Itse kavin tanaan lekurilla jatkuvan yskan takia, joskin tilanne on jo paljon parempi. Sain silti varmuuden vuoksi lahetteen keuhkorontgeniin, jonne menen kai huomenna.

Kavin kotimatkalla Eurokaupassa ja ostin varmaan ensimmaisen hiuslakkani n. 15-20 vuoteen. 80-luvulla kaytin hiuslakkaa varmaan keskikokoisen kaupungin edesta (luonto ei kiita; huono omatunto..), mutta sittemmin en ole koskenut.. Nytkin tarvitsen sita lahinna parin haituvan pitamiseksi kurissa, eli tuo pullo kestanee seuraavat 20 vuotta. Kun pidan hiuksia nutturalla, korvien ylla on muutamia nutturan lyhyeksi kuluttamia haituvia, jotka pyrkivat sojottamaan kohti taivasta (hiuksissani asuu muutamia stand up -koomikkoja..). Nyt saan ne liimattua kuriin hiuslakalla.

Poikkesin myos askartelukauppaan, katsomaan joko sinne olisi tullut lisaa askartelutarvikkeita.. Olen ehka maininnut aiemmin, etta ennen maailman ihanimmasta askartelukaupasta tuli viime vuonna todella ankea, kun lopettivat ensin DoCrafts-edustuksen (ja sen myota myos demot), ja myyvat nykyisin lahinna taidetarvikkeita ja lasten askartelutarvikkeita, eli jaljella oleva hyllyllinen paperiaskartelutarvikkeita on todella suppea.. Tilanne ei siis ole kohentunut ollenkaan =( Tanaan paikalla oli tuttu suosikkimyyjani, seka omistajapariskunnan mies. Aistin, etta ensin mainittu olisi keskustellut aiheesta kanssani, ellei viimeksi mainittu olisi ollut paikalla.. Jotain outoa siella oli ilmassa. Tosi saali, siihen nahden etta ennen kys. kauppaan tuli vahan valia asiakkaita jopa kaukaa Dublinin pohjoispuolelta, ja heilla on sentaan suht. hyvin varusteltuja askartelukauppoja lahempanakin.

Ihmettelen myos, etta valikoima on surkastunut, kun omistajapariskunta on kuitenkin laajentanut liikettaan avaamalla kakkoskaupan Greystonesiin. Pitaisikin joku paiva kayda siella katsomassa, onko senkin kaupan valikoima yhta huono, vai myyvatko nykyisin kiinnostavia materiaaleja vain siella. Toki tulin silti ostaneeksi jotain, eli kauan kaipaamani pastellinvariset tussit samaa merkkia, mita mulla on jo kirkkaat varit ja maanlaheiset varit. Nyt onkin taas rahat finito.