En ole taas ehtinyt / jaksanut / viitsinyt blogittaa muutamaan paivaan, kun ovat menneet aika rutiinilla.. Olen edelleen nukkunut yot sohvalla, kun siina saa ylakropan sopivasti koholle - yskittaa vahemman. Mulla on nyt Beclazone 250 astmapiippu, ja keuhkot rohisevat vahemman, mutta hinkuyska vaivaa edelleen, varsinkin makuuasennossa, ja siksi pyrinkin valttamaan makuuasentoa.

Heraan aamulla 9-10 valilla, niin olohuone vapautuu sopivasti siihen aikaan kun anoppi siirtyy alakertaan. (Ei vaan tule nukuttua kovin pitkia unia, kun yleensa valvon silti aamukolmeen tai jopa aamuviiteen asti..) Yleensa ehdin tehda itselleni kannullisen teeta ja mahd. aamupalan, ennen kuin anoppi ilmestyy keittioon. Keittiossa ei vaan voi olla hanen kanssaan samanaikaisesti, kun han valtaa aina koko tyotason ja muutenkin leijuu vahtimassa kaikkea.

Laptop on yha olohuoneessa, kun ullakolla on tosiaan aika kylmaa ja siella vetaa. Vietan siis paivat olohuoneen poydan aaressa, mika on sinansa kivaa, kun vieressa on ikkuna ja keittio =D Muistan myos katsoa arkisin Doctors ja Murder, She Wrote, kun anoppi seuraa niita olkkarin toisessa paadyssa. Alakerran telkkari on sen verran kookas, etta voin hyvin katsoa sita pitkan huoneen toisesta paadysta.

H on kaynyt meilla iltapaivisin, tekemassa laksyt. Aika uskomatonta seurata, kun han kirjoittaa jotain perusjuttuja jo ihan sujuvasti. Kuitenkin vasta reilut pari vuotta sitten han ei osannut sanaakaan englantia, eika edes lansimaisia aakkosia. (Linkin takana hiukan esimerkkeja sinhalasta - H:n kotikielesta). Matikassa ollaan taas pysytelty raha-asioissa, eli laksyna on ollut erilaisia eurolaskuja. Ollaan laskettu vaihtorahoja, vertailtu taysia ja alennettuja hintoja, jne.. Kaytannollista!

Tiistaina kavin kahvittelemassa R:n luona. Tapasimme siis viimeksi jokunen kuukausi sitten, ennen hanen ja pikku-R:n pitkaa Sri Lankan (ja Intian) -reissua. Pikku-R oli taas kasvanut, ja nayttaa ainakin kaksi vuotta ikaistaan vanhemmalta! Han taytti siis joulukuussa kolme vuotta. Vein myohaiseksi synttarilahjaksi kirjan nalkaisesta perhosentoukasta. Kirjassa oli paksut kovat sivut, jotka toivottavasti kestavat pienen lukijansa kasissa. Ihastuin kirjan kuvitukseen, joka oli iloinen ja varikas, ja lisaksi hauskasti toteutettu; perhosentoukan ruokana oli lehtia ja hedelmia, joissa kaikissa oli pieni nakerrettu reika - se reika meni oikeasti sivujen lapi =D En valitettavasti ehtinyt ottamaan kirjasta kuvia, kun menin suoraan kirjakaupasta R:lle, mutta se on klassikko. Pikku-R vaikutti ihastuvan kirjaan, jonka sai pitaa vasta sitten kun suostui sanomaan kiitos - isansa oli tasta hyvin tarkka =)

Eilen lahdettiin Danielin kanssa vihdoinkin Moleskine-ostoksille. (Mainitsin taman varmaan aiemminkin, mutta olin siis toivonut hanelta joululahjaksi Moleskinen mustaa pehmeakantista paivakirjaa - nimenomaan samanlaista kuin viimevuotinen paivakirjani. Koska kys. kirjoissa on jonkin verran valikoimaa, ja ne nayttavat kaupassa aika samanlaisilta, ellei tieda tarkalleen mita mallia hakee, halusin kayda itse valitsemassa sen oikean. Joulun ja uudenvuoden aikaan olin kipeana, ja sittemmin on ollut jaakautta ja kaikenlaista muuta, eli paasimme vasta tassa vaiheessa hakemaan sita kauan odotettua uutta paivakirjaa.)

Olin jo vilkaissut Bray'n Dubray Books'in valikoimat, samalla kun ostin pikku-R:n synttarilahjan. Vuosi sitten, heilla oli tosi kattava Moleskine-valikoima, mutta tana vuonna ei mitaan! :O Tarkistin viela Moleskine-saitilta Irlannin jalleenmyyjat, eika Dubray Books -ketjua oltu mainittu, joten oletin etta eivat ehka enaa myy kys. merkkia. Sen sijaan, Eason ja Hughes and Hughes oli listattu. Lahdimme siis Dún Laoghaireen, missa on molemmat em. kaupat. Easonilla oli hyvin niukka valikoima Moleskinea, ja sekin pieni hylly naytti silta, etta siina oli vain rippeet jaljella. (Tietty monet ovat jo tammikuun loppupuolella ostaneet tamanvuotisen paivakirjansa, etta sikali ei paras mahdollinen aika ostoksille..) En loytanyt haluamaani mallia sielta. Hughes and Hughes'illa oli hiukan enemman valikoimaa, mutta heillakaan ei ollut sita kaipaamaani mallia, missa on paiva/sivu. (Ks. tarkka malli taalta) Olisin siina vaiheessa jopa voinut ottaa punaisen version, mutta eipa ollut sitakaan tarjolla. Lahin versio oli sellainen musta kovakantinen viikko/aukeama, mutta en halunnut sellaista.

Daniel ehdotti, etta valitsisin jonkun toisen paivakirjan, ja plarasinkin valikoimaa. Siella oli ihan kivoja paivakirjoja, ja hiplasin mm. Picasso-kuvitettua, seka upeaa vaaleanruskeaa nahkakantista, jossa tosin oli tyhjat valkoiset sivut, mutta en halunnut niista mitaan samalla tavalla kuin Moleskinea, jonka voisin itse muokata omanlaisekseni, ja joka olisi paalta rauhallisen neutraali.. Paatin jattaa koko jutun ja katsoa jos voisin ostaa sen haluamani Moleskinen jostain nettikaupasta.

Poikkesimme viela Dún Laoghairen ostoskeskukseen, missa pyorahdin askartelukaupassa (ei ostettu mitaan) ja sen lahella olevassa kaupassa,  joka myy intialaista, kiinalaista, yms. tavaraa, suitsukkeita, jne. Viimeksi mainitussa kaupassa on valitettavasti loppuunmyynti, ja kys. ostarille tulee jalleen yksi tyhja liiketila.. =( Todella surullista, ja jaan kaipaamaan tuota kauppaa! Sielta saa esim. parhaat suitsukkeet.. Olimme jo poistumassa ostarilta, kun paatin viela spontaanisti poiketa hyvin pieneen Dubray Booksiiin.. Yllatyin, kun siella olikin huomattavasti parempi Moleskine-valikoima kuin kahdessa muussa kirjakaupassa, joissa olimme jo kayneet! =D (Eika Bray'n saman ketjun kaupassa siis ollut moista valikoimaa ollenkaan, vaikka kauppa on paljon isompi..)

En silti loytanyt haluamaani mallia, mutta heilla oli sentaan saman mallin taskukokoinen versio (ks. tarkemmin), joten paadyin siihen. Se on parempi kuin ei Moleskinea ollenkaan. Koska joululahjani jai n. puolikkaaksi, Daniel osti lisaksi viela Moleskinen Japanese Album -mallin, jossa on sellainen sivuhaitari =D En ole viela paattanyt mita teen siihen.. Luultavasti joko Kolmisormiotuksia (The New Threefingermen; tyhja saitti, tosin) tai jotain kollaasityyppista..

Jos saisin tassa joku paiva vaikka netitettya taas hiukan kuvia...