Taalla on ehka kylmempaa kuin Etelamantereella, tai silta ainakin tuntuu! *brrrrrrrrrrr* Herasin viime yona ja piti tehda vessareissu (ts. oli niin kylmaa!). Samalla katsoin ihan uteliaisuuttani sisalampomittarin nayttaman lampotilan; 13C. Jos ompelisi foliopyjaman?

Tanaan olimme luvanneet menna katsomaan H:n koulunaytelmaa, jonka olivat siis kirjoittaneet itse, 4. luokan jouluesitykseen (luokat oli ajoitettu esiintymaan tiettyihin aikoihin, koska sali ei ollut tarpeeksi iso kaikkien vanhemmille samanaikaisesti). Olimme eilen illalla sopineet moneltako sinne pitaisi lahtea, ja olin tietysti ajoittanut aamutoimeni sen mukaisesti. Daniel kuitenkin ilmoitti reilut puoli tuntia aiemmin, etta hanen pitaisi syoda jotain (=makkarireissu..) ennen kuin menisimme H:n koululle. Huoh.. Mina en sitten ehtinyt syoda kotona aamupalaa, joten lahdimme saman tien ajamaan sinne makkarille, pysakoimme laittomasti (kuten kaikki muutkin - yleensa emme harrasta moista, mutta tanaan ei ollut aikaa ajaa lahimmalle maksulliselle parkkikselle, eika Bray'n keskustassa ole maksuttomia..) ja Daniel kipaisi meille murkinat - makkariaamiainen, uggghh.. Ajoimme satamaan popsimaan ne (en tajua miten olen joskus teinina tykannyt siita sapuskasta, kun sehan on lahes mautonta!), ja samalla ihailimme laineiden aiheuttamia roiskepatsaita ja rantautuneita joutsenia, lokkeja, yms.. Sitten ajoimme H:n koululle ja ehdimme jopa ihan ajoissa paikalle. Valitettavasti, H:n vanhemmat eivat ehtineet ajoissa paikalle, eli missasivat mm. H:n naytelman =( (Olisimme tietysti kuskanneet heidat paikalle, mutta S oli tulossa suoraan toista, eika ollut edes varma paasisiko tarpeeksi ajoissa lahtemaan sielta, ja N taisi tulla sairaalan ja/tai apteekin kautta, eli oli tarkeampaa etta siella oli kuitenkin edes joku ajoissa paikalla katsomassa H:n naytelmaa) Videoin kylla sen naytelman Pinky'lla, etta onneksi H:n vanhemmat nakevat nyt edes videon, joka on tosin harmittavan huonolaatuinen, joskin parempi kuin ei mitaan.

Se jouluesitys oli kylla niin ihanan liikuttava.. =D Aluksi koko luokka lauloi musikaalilaulun. Sitten oli pienempien ryhmien esityksia. Melkein kaikki puhuivat niin ujosti ja hiljaa, etta tuskin edes eturivi kuuli mita he sanoivat.. Kolme tyttoa soittivat musiikkia (yksi viulu ja kaksi tinapillia), ja he soittivat niin hellyyttavan huonosti, etta pokassa oli pitelemista, varsinkin kun tuli mieleeni ikivanha Simpsons-jakso, missa olivat jossain koulun joulujuhlassa.. LOL.. H:n ja kavereidensa naytelma oli esityksista viimeinen, ja myos isoin. Heilla oli oikein lavasteet.

Naytelman nimi oli Boring Art Class, ja alussa H kahden kaverinsa kanssa totesivat olevansa nalkaisia, ja menivat ostamaan piirakat. Niita syodessaan, he suunnittelivat uuden harrastuksen aloittamista - joko taidetta tai karatea (jalkimmainen oli selvasti H:n idea!). Taide voitti, ja he menivat ensimmaiselle tunnille. Kaksi yltiotaiteellista opettajaa (joilla oli muuten pitkat takit ja baskerit! LOL) kehotti heita heti aluksi laskemaan siveltimiensa yksittaisten karvojen lukumaaran, koska on kuulemma tarkeaa tuntea siveltimensa =D Niita laskiessaan, tytot kyllastyivat ja paattivat lahtea. He valittivat opettajille, etta taideopetus oli surkeaa, ja he haluaisivat rahansa takaisin. Opettajat kieltaytyivat palauttamasta rahoja, joten tytot heittivat heidan paalleen ne piirakat =D

Olin tosi ylpea H:sta, koska han oli koko luokasta ainoa, joka puhui tarpeeksi kovalla aanella ja artikuloi selvasti, niin etta yleiso tosiaan kuuli mita han sanoi. (Hanen paras kaverinsakin puhui selvasti kovemmalla aanella kuin muut, mutta olisi voinut viela lisata volyymia.) Lisaksi H ja em. kaverinsa, seka kolmas tytto, osasivat kaikki joululaulut ulkoa, eli he olivat ainoat kenella ei ollut loppunumerossa lauluvihkoja kadessaan, vaan jotka elaytyivat itse esitykseen =D Eli niiden yksittaisten esitysten jalkeen koko luokka veti joulureleet ylleen (tonttulakkeja, kimallenauhaa, yms.) ja esitti muutamia joululauluja. Kun ajattelee, etta ainakin puolet luokasta on ihan irlantilaisista perheista (eika siis maahanmuuttajataustalta), niin minusta oli jotenkin erityisen upeaa, etta ne kaikki kolme tyttoa jotka olivat opetelleet laulujen sanat ulkoa, olivat muuttaneet tanne muualta, ja heista ainakin H ja kaverinsa ovat vasta pari vuotta puhuneet englantia. Luulisi etta irlantilaislapsillekin olisivat jo jaaneet ne sanat mieleen, kun ovat kuitenkin ehtineet useamman joulun verran kuunnella samoja lauluja uudelleen ja uudelleen..

Kuskasimme sitten H:n vanhempineen KFC:lle, minne veivat H:n syomaan. Meidan piti kipaista kotona ja menna kirjakauppaan, mutta Daniel paattikin kotona, ettei hanta hotsita menna minnekaan, etta ollaan sitten vaan paleltu ihan kotioloissa. Saatan horppia tanaan pakkasnestetta, eli viinia.. Sisalampomittari nayttaa kylla 15C talla hetkella, etta ehka avaan sen viinin vasta illemmalla, kun lampotila alkaa hiipia taas alaspain.