Viime viikolla mietin ihan satunnaisesti, aikani kuluksi, etta extra-keikkojen suhteen on ollut aika hiljaista.. Ja silla samalla hetkella tuli tekstarina Fair City -keikka! =D Kyseessa on siis Irlannin suurin saippuasarja, joka on kylla nykyisellaan aika tuubaa, mutta tulee sita silti seurattua melko vakituisesti.

Tiesin etukateen vain, etta piti olla iltaseitsemalta RTE Donnybrookin respassa, ja nelja (syksyista ulko-)vaatekertaa mukana. Oli tosi hankalaa saada niin monta vaatekertaa kokoon, kun mulla ei ole kovin paljon vaatteita - ainakaan erilaisia vaatteita.. Silloin harvoin kun ostan vaatteita, hankin yleensa useamman samanlaisen kerralla, ja melkein kaikki on mustaa tai mustavalkoista. No, onnistuin kuitenkin saamaan jonkinlaiset kokonaisuudet mukaan, ja Daniel kuskasi mut sinne studioille.

Nytpa sitten tiedan missa Carrigstown (=saippuan kaupunginosa, mita ei oikeasti ole olemassa) fyysisesti sijaitsee - taalla. Olen kuullut monien ihmisten toteavan vastaavista saippuakaupunkiseteista, etta ne ovat paikan paalla tarkasteltuina yllattavan pienia. Olin silti yllattynyt siita, miten pienelta se setti vaikutti.

Emme paasseet ihan heti kuvaamaan yhtaan mitaan, koska ensin piti odotella pimean tuloa.. Kuvasimme katukohtausta, missa yhteen Carrigstownin vakiopuljuun syttyy tulipalo, ja eras pitkaaikainen vakiohahmo kuolee. Efektit olivat tosi upeat! Viimeisissa otoksissa paasin myos ihan eturiviin, vakiokastin vierelle ja itse asiassa lahimmaksi rajahtavia ikkunoita =D Reagoimme rajahdykseen.. Olisi hilpeaa nahda se telkkarissa, mutta saa nyt nahda mita otoksia lopulta kayttavat.

Havaitsin, etta saippuasetissa oleskelu oli huomattavasti surrealistisempaa kuin jonkun elokuvan tai draamasarjan teko, koska saippuahahmot ovat niin tuttuja monen vuoden katselun jalkeen, ja sitten kun yhtakkia seisoo saippuan maisemissa kaikkien niiden tuttujen hahmojen keskella, on kieltamatta vahan outo fiilis :o Olin myos yllattynyt saippuabudjetin raadollisuuksista, kuten siita etta nayttelijat ja muu vakioporukka kayttivat samoja vessoja kuin extrat - gasp! =D En olisi edes moista huomannut, ellei yksi vakiohahmo olisi sattunut jonottamaan vessaan juuri kun olin poistumassa sielta, hih.

Sikali homma oli vahan huonosti jarjestetty extrojen osalta, etta kun kyseessa oli kuitenkin iltakeikka, niin meille ei oltu ennalta sanottu mitaan aikatauluun liittyvaa. Siella oli extroja, jotka olivat liikkeella julkisilla, ja heille myohainen lopetus merkitsi kalliita taksireissuja kotiin, elleivat onnistuneet saamaan kyytia.. Daniel tuli hakemaan mut kotiin, ja oli sattumalta lahtenyt jo kauppareissulle, kun rimpaisin etta nyt saisi hakea. Saavuimme ihan samalla hetkella paasisaankaynnille, etta ajoitus toimi loistavasti.

Pitaa huomenna tutkia, josko pitaa menna torstaina takaisin vai ei. En ehtinyt jaada sinne selvittamaan asiaa, kun setilta oli hiukan matkaa sinne paasisaankaynnille, ja Daniel oli jo ilmoittanut olevansa melkein perilla. Joka tapauksessa, oli taas ihan kivaa =)

(Niin, ja ne nelja vaatekertaa.. Ei niita edes tarvittu, vaan saimme olla koko ajan samoissa kuteissa!)