Aitini lahettaa muutaman kerran vuodessa ns. selviytymispaketin, missa on yleensa kiitettavan paljon Reissumiesta, Fazerin suklaata, ja muuta ihanaa.. =) Jokunen kuukausi sitten, han pisti mukaan purkin Marskin Vorschmack-sailyketta.

En ainakaan muista, etta olisin ikina maistanut Vorschmackia, tai jos olenkin, niin se oli joskus lapsuudessa ja taatusti kotitekoista. Joka tapauksessa, olin positiivisen utelias, vaikka ihmettelinkin suuresti purkin kyljessa mainittua yhdistelmaa lihasta ja anjoviksesta.. Hmmm.. Toisaalta, muistan syoneeni pepperoni-pizzaa, missa oli anjovista, ja se oli kylla ihan hyvaa.

Tassa kuluneella viikolla paatin sitten avata purkin ja kokeilla kys. muonaa. En tosin ollut hankkinut mitaan "oikeaoppisia" oheisia, vaan ajattelin popsia riisin kanssa, kun sita nyt sattui olemaan valmiina..

Avasin purkin.. Hmmmmm.. Sisalto ei nayttanyt ollenkaan houkuttelevalta, eika hajukaan miellyttanyt.. Ajattelin silti antaa sille tilaisuuden, ja lykkasin osan sisaltoa kuppiin ja kupin mikroon.. Kun sotku oli lammennyt, se naytti jonkin verran houkuttelevammalta, mutta haju pisti edelleen nyrpistamaan nenaa.. Maistoin varovasti vahan.. Hmmmm.. Hitusen parempaa kuin hajun perusteella odotin, mutta jotenkin OUTO makuyhdistelma.. Maistelin muutaman pikkulusikallisen, kunnes totesin, etten pystyisi syomaan sita yhtaan enempaa - myohemmin kadutti sekin vaha, koska se omituinen maku tuntui pysyttelevan kielella tuntikausia =/

Totesin, etta Vorschmack ei ole minua varten.

Inhoan heittaa pois syotavaksikelpaavaa ruokaa, joten pistin jamat kuppiin ja kupin takapuutarhaan. Naapurin aina-paikalla-Oscar ryntasi kupille ja tutki hetken mielenkiinnolla kupin sisaltoa, ja jopa maisteli siita muutamaan otteeseen, mutta hankin nakyi paatyvan kanssani samaan tulokseen. Lopulta oli sitten pakko heittaa ne jamat pois =/

Oletan, etta itse kokatun ja purkkiversion valilla on varmasti PALJON eroa, mutta luulen etta Vorschmack-kokeiluni jai tahan.. Koko yhdistelma vaan kuulostaa niin vaaralta - ihan kuin sekoittaisi popcornia, purkkaa ja jaateloa, tms.

Pitaako kukaan Vorschmackista??