Kirjoitin vaateostoksistani reilu viikko sitten.. Mullahan ei ollut vuosikausiin farkkuja, mutta nyt olen ehtinyt pitaa molempia ostamiani uusia farkkuja, jotka ovat osin palauttaneet mieleeni farkkujen negatiivisia puolia, ja osin opettaneet ymmartamaan modernimpien farkkujen hyvia puolia. (Moderni viittaa tassa omaan nakokulmaani.. Kun olen itse joskus kauan sitten ostanut farkkuja, ei ollut olemassakaan mitaan matalavyotaroisia tai joustavia sellaisia..)

Ensin pidin matalavyotaroisia farkkuja. En olisi ikina edes kuvitellut harkitsevani sellaisten ostamista, mutta kun tuntuivat niin mukavilta jalassa, ja kaikki paitani ovat kuitenkin sen pituisia, ettei moinen yksityiskohta nakyisi niiden alta, niin paatin ostaa ne. Hyva niin, koska ne ovat todella, todella mukavat, vaikkakin aina kumartuessa ja istuessa (saati autosta noustessa) tosiaan tuntuu kuin ahteri putoaisi - tosin olen jo oppinut, ettei se oikeasti putoa!

Toisessa parissa on korkeampi (ts. normaalimpi) vyotaro, ja sen takia ne farkut tuntuvat mukavammilta noin yleensa.. Niissa on kuitenkin yksi huono puoli, joka muistuttaa minua entisajan tonkkofarkuistani - kun istuu pitkaan niin, etta nojaa eteenpain, farkkujen vyotaro pureutuu napin kohdalta ikavan tuntuisesti vatsaa vasten. Tama on minulle iso haitta, koska istun yleensa ullakon lattialla, ja nojaudun eteenpain, etta yletan naputella laptopilla, joka on kaapelirullapoydalla. Yritin valttaa tata farkkuongelmaa avaamalla napin ja vetoketjun, mutta siina tapauksessa vetoketjun veto-osa (miksi sita sanotaan?) jaa pystyyn, ja tuntuu melkein pahemmalta kuin se nappikohta! Ai niin, ja naiden farkkujen nappi ja vetoketju ovat myos mallia vasenkatinen - mina olen oikeakatinen.

Molemmat farkut ovat joustavaa materiaalia, mika on myos mukavuuden kannalta hieno juttu. Voi ihan rauhassa vaantya vaikka millaiseen asentoon, eika mistaan kohtaa purista (lukuunottamatta siis tuota nappikohtaa, korkeampivyotaroisissa farkuissa).

Taidan siirtya takaisin matalavyotaroisiin, ja kayttaa noita korkeavyotaroisia vain sellaisina paivina, kun en vieta paljoa aikaa ullakolla..