H:lla oli tanaan matikan tehtavana piirtaa jatkoa pienille ihmisryhmille. Han tykkasi tehtavasta, kun piirtaa mielellaan, ja ne pikkuihmiset oli tietty piirrettava huolella ja yksityiskohtaisesti... Ekan ryhman han jopa varitti, mutta totesi toisesta, etta jattaa ne varittamatta - ajatteli kai, etta joutuisi varittamaan niita koko illan!

Maths homework.. Maths homework..

Kun han piirsi tuota ekaa ryhmaa (vasen kuva, ylla), tuli ihan mieleen oma neuvolakayntini joskus 70-luvulla! En osaa sanoa minka ikainen olin, mutta ehka jotain 4-5.. Neuvolan tati antoi punaisen kuulakarkikynan ja pyysi piirtamaan prinsessan ja prinssin. Prinsessani oli isompi kuin prinssi, ja neuvolan tati tietysti veteli jo johtopaatoksia, etta jaahas, lapsi asuu yksinhuoltajaaidin kanssa, isa on jaanyt etaiseksi.. Kysyi sitten minulta, miksi olin piirtanyt prinssin pienemmaksi. Katsoin hanta kuin holmoa ja totesin, etta prinssi seisoo kauempana! (Neuvolan tati ei selvasti ymmartanyt perspektiivia...) Hihittelin mielessani, kun H piirsi ryhman tytot isommiksi. H muuten piirsi toiselle pojista isot silmat, ja totesi sen pojan katsovan niita tyttoja! =D
Tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa (ylla) on istuvia hahmoja, kirjan esimerkin mukaisesti. H kysyi voisiko piirtaa istuvat hahmot polvilleen, kun han kuulemma osasi piirtaa polvillaan olevia hahmoja, mutta ei istuvia. Opastin kuitenkin piirtamaan istuvia hahmoja, ja sanoin etta tekisi vaikka ensin paan ja sitten kaksi makkaraa siihen alle (ne jalat), jonka jalkeen olisikin helpompaa piirtaa muut ruumiinosat. Se sujui ihan hyvin, ja H toisteli itsekseen aina istuvan hahmon kohdalla, etta "sausages, sausages..." =D
Teimme paivan viisi lauseenmuodostustehtavaa, mutta H oli unohtanut lukukirjansa kotiin, joten lupasi tehda aidin kanssa lukulaksyn.
Laksyjen jalkeen han halusi jalleen tehda paperikasilaukkuja! Aikoo antaa niissa joululahjoja.. Han teki pikku-R:lle hienon purppurakoristellun kassin (alla), johon tuli joulukimalletta runsaasti - vahan saali, jos han tosiaan antaa sen pikku-R:lle, koska pikku-R on viela liian pieni arvostamaan toisen askarteluja, ja repii vaan kassinsa :o Yksi kassi piti kuulemma tulla jollekin pojalle - ehka sille heidan tuttavaperheensa pojalle, joka oli ensikommuuniojuhlissakin. Koulukavereiden joukossa kun ei ole poikia - tyttokoulu. H tilasi autopiirroksen, ja tein sellaisen helposti varitettavan, mutta han sitten tilasikin minulta myos varityksen! Paadyimme myos tekemaan siita "kassista" vain kirjekuoren, kun pojat eivat yleensa innostu kasilaukuista... Kuori jai viela meille, kun H pyysi mua piirtamaan siihen lisaa kuvia. Han jatti meille myos julisteen, johon lupasin printata hanen kuvansa kasvoiksi.

H loves decorating paper handbags..

Askartelutuokion jalkeen pelattiin viela vahan nettipeleja, H piirsi pikasateenkaaren, ja sitten lahdin saattamaan hanta kotiin, kun hanella ei tanaan ollut pyoraa. Palasin itse kaupan kautta kotiin, ja tormasin kaupassa viela R:an ja pikku-R:an.