Tulin valvoneeksi koko yon, kun oli tarkoitus menna heti aamulla pankkiin maksamaan (viela lisaa) niita isan jattamia laskuja. Paastiin kuitenkin pankkiin asti vasta iltapaivalla, ja jouduin tayttamaan jokaisesta laskusta erikseen sen A4-lomakkeen.. Lisaksi pankissa on vain yksi kapea hyllymainen taso, jolla voi kirjoittaa - liian korkea, etta sen aareen voisi jotenkin kyykistya (saati asettaa tuolia, jos siis tuolia olisi edes tarjolla), ja liian matala etta sen aarella voisi mukavasti kirjoittaa edes seisaaltaan. Urakan jalkeen oli siis selka mutkalla ja kasivarsi kipeana, seka tietty kuuma.. Kys. konttori on pieni, ja siella on aina tukalan kuumaa. Ovat tosin pian muuttamassa uusiin tiloihin, eli toivottavasti siella on vahan mukavampaa ja ergonomisempaa.
Olin ajatellut kayda pankista tullessa vahan kaupoissa, tai vaikka Danielin kanssa jossain kahvilassa, mutta Danielille oli tulossa joku asiakaskone ja kello oli lopulta niin paljon, etta H:kin oli jo pian tulossa meille, eli Daniel kiiruhti suoraan kotiin, ja itse tein tosi pikaisen visiitin toiseen eurokauppaan, mista en kuitenkaan talla kertaa loytanyt halpatusseja H:lle - han kun on rivakoilla varitysotteillaan jo tuhonnut ne edelliset.
Ehdin sitten kotiin just ennen H:n saapumista. Aloitimme taas matikan laksylla, missa oli kakkosen kertotauluun perustuvia tehtavia, mitka H tosin laski enimmakseen yhteenlaskupohjalta.. Yhdessa tehtavassa kysyttiin sitten, kuinka monta koipea on esim. neljalla lehmalla, viidella lampaalla, kuudella ketulla, jne.. Opettaja oli kuulemma kehottanut piirtamaan vihkoon kuvat elaimista, joten H piirteli rivikaupalla hauskoja pienia lehmia yms. Han ei muistanut minka nakoinen on kettu, joten piirsin yhden malliksi, ja han piirsi lisaa mallista - ja piirsikin tosi hienosti. Kissojen kohdalla han heittaytyi oikein luovaksi, ja piirsi lihavan kissan, laihan kissan, jne. =D
Englannin laksyna oli niiden viiden annetun sanan lisaksi moniste, missa oli piilosanatehtava. Sanat olivat aika pitkia, ja osa niista oli kirjoitettu oikealta vasemmalle / alhaalta ylos, eli tehtava ei ollut ihan helppo, mutta huomasin etta H on kehittynyt hurjasti! Viela jokunen kuukausi sitten hanelle oli tosi vaikeaa loytaa vastaavasta tehtavasta edes lyhyita sanoja, mutta nyt han loysi melko nopeasti ne kaikki, ja ihan ilman apua.
Lopuksi han piirteli kukkasia vihkoonsa - taytyy koittaa muistaa lisata kuva niista.. Emme tanaan pelanneet mitaan.