Tassa nyt aluksi linkki US-blogiin: Big Brother - so last week!

Aloitan asian vieresta.. Itseani on aina arsyttanyt se, kun jotkut Suomessa suhtautuvat muualla asuviin suomalaisiin (nimim. INHOAN sanaa 'ulkosuomalainen') jotenkin ennakkoluuloisesti - ikaan kuin odottaen, etta nyt kun se asuu ulkomailla, se luulee olevansa parempi ja tietavansa kaikesta enemman, tai vaihtoehtoisesti noyristellen, etta voi voi, kun ma asun vaan taalla juntti-Suomessa, mutta ehka kehtaat silti jutella mun kanssa? Mutta nyt kun olen lukenut tuon linkittamani kirjoituksen, huomaan etta nakojaan on tosiaan olemassa muualla asuvia suomalaisia, jotka ruokkivat em. ennakkoluuloja!
Siis miten arsyttavan ylimielinen ja alentuva asenne Myllylahdella on suomalaisia kohtaan, kirjoituksensa perusteella! Paloittelen...
Aluksi han ilmoittaa pikaisen visiitin kotimaassa (Suomeen viitaten - sinansa outoa, etta han kutsuu Suomea kotimaakseen, kun nakyy asuvan muualla.. minun kotimaani on ainakin Irlanti, kun taalla asun) "avanneen silmansa" iltapaivalehtien sisallon suhteen. Minusta on ihmeellista, jos nettia kayttava suomalainen toimittaja ei ole kertaakaan sattunut eksymaan esim. IS:n tai IL:n saitille, josta Suomen Big Brother kylla hyppaa silmille vaikkei piipahtaisikaan Suomessa asti avaamassa silmiaan..
Seuraava patka on pakko lainata kokonaan;
Kaikille suomalaisille tiedoksi, että Big Brother on Britanniassa menettänyt jo aikoja sitten suuren yleisön mielenkiinnon. Ohjelma kuuluu kategoriaan "so last week", eikä kukaan itseään vähänkään kunnioittava tiedä tai halua tietää ohjelmasta mitään. Big Brother -vouhotus näyttää rantautuneen Suomeen ainakin pari vuotta jälkijunassa, kuten nyt yleensä muutkin trendit.Kun han viljelee innolla englanninkielisia patkia, niin sanonpa minakin, etta "so fucking what?!?". Mita valia silla on Suomessa, jaksavatko britit enaa seurata omaa Big Botheriansa (=tarkoituksellinen kirjoitusvirhe) vai eivat? Ja monet suomalaiset kylla tietavatkin, ettei BB UK ole enaa yhta suosittu kuin ennen, mutta edelleen: miksi asian pitaisi millaan tavalla koskettaa suomalaisia? Myllylahden logiikalla, suomalaisten pitaisi ilmeisesti orjallisesti seurata jotain britteja, ja jos britteja kyllastyttaa vaikka BB, niin suomalaisiakin pitaisi kyllastyttaa oma BB:nsa, tai muuten ovat ihan jalkijunassa kulkevia juntteja. En voi valttya mielikuvalta Myllylahdesta kulkemassa 'kotimaan' piipahduksellaan nokka pystyssa kuin joku sarjakuvakuninkaallinen, ylemmyydentuntoisena vain sen takia, etta asuu ulkomailla ja tietaa muka siten kaiken paremmin kuin jalkijunassa kulkevat raukat Suomessa. (Ehka han ei ole ollenkaan tuollainen oikeasti - vaikka antaa kylla onnistuneesti sellaisen mielikuvan kirjoituksellaan..)
Ja sitten itse asiaan.. Big Brother..
Irlannissahan nakyy myos paljon brittikanavia, joten on tullut seurattua UK Big Brotheria ihan alusta asti. Ensimmainen kausi oli mielestani paras, koska koko ohjelmatyyppi oli ihan uusi, ja taloon oli valittu jokseenkin tavallista porukkaa - olihan siellakin muutama ns. friikki, mutta myohempiin kausiin verrattuna hekin olivat aika kesyja. Toista kautta en oikeastaan seurannut, paitsi jonkin verran ihan vikalla viikolla. Myohemmilla kausilla olin jokseenkin karryilla tapahtumista, vaikken valttamatta hirmu aktiivisesti katsonutkaan - seurasin kuitenkin otsikoita yms. Vasta tana vuonna kiinnostukseni oli ihan nollassa. Katsoin ekan lahetyksen, kun asukkaat saapuivat taloon, mutta sen jalkeen en edes ajatellut koko ohjelmaa. Jossain vaiheessa tuli mieleen, etta ai niin, sellainenkin oli olemassa, ja jokohan se loppui. Googletin voittajan nimen, eika se sanonut minulle mitaan.
Tavallaan BB olisi kiva kesajuttu, jota voisi seurata laiskasti muiden hommien ohella, mutta nykyinen freak show ei vaan jaksa kiinnostaa. Sitten jaksaisin taas katsoa, jos sinne otettaisiin vaihteeksi ihan tavallisia ihmisia, eika mitaan friikkeja, jotka kilpailevat erikoisuudellaan ja ovat talossa vain sen takia, etta saisivat sita kautta lisajulkisuutta itselleen. Mutta en usko, etta sarja voi palata aiempaan tyyliinsa, kun tavalliset ihmiset eivat olisi tarpeeksi mediaseksikkaita nykyvaatimuksiin.
Suomen BB on mulle tuttu vain IS/IL-saittien otsikoista. Niiden perusteella saa kylla helposti mielikuvan, etta kyseessa on joku TV-bordelli, missa harjoitetaan ties mita parinvaihtoa ja kimppakivaa :o