H oli tanaan liikkeella talvivaatteissaan - oli sen verran kylmaa.. Aloitimme plaraamalla hanen uutta paivakirjaansa ja valokuvia. S oli ostanut hanelle Nalle Puh -kantisen paivakirjan, ja H oli kirjoittanut sinne yllattavan paljon tekstia! Mukana oli tietty tosi paljon virheita, mutta sanoin etta hanen kannattaisi jattaa teksti korjaamatta, niin sitten kun kirjoitustaito kehittyy, han voi lukea vanhempia kirjoituksiaan ja verrata miten paljon on jo oppinut. Muutenkin mun mielesta olisi jotenkin synkkaa alkaa korjata ihan kaikkia virheita sellaisesta tekstista, mita han on tuottanut ihan omasta paastaan, vapaa-ajallaan. Paaasia, etta kirjoittaminen yleensa kiinnostaa! Kylla se siita sitten kehittyy.. Tekstin lisaksi han oli teipannut sivuille paljon perhekuvia, ja pyysi minultakin kuvaa itsestani, etta voisi teipata sen paivakirjaansa =D
He olivat saaneet uuden monisteellisen sanoja, joten teimme taas viiden lauseen kirjoitustehtavan, missa piti kayttaa annettuja sanoja. Lisaksi oli luetun ymmartamista, eli kolme tehtavaa, jotka perustuivat lukukirjassa olevaan tarinaan. Tama oli H:lle hankala, ja kaytimme siihen paljon aikaa. Autoin sen verran, etta hain tarinasta aina sen kohdan, mista vastaus loytyisi, ja kehotin H:a sitten lukemaan sen aaneen. Han osasi sitten suht. hyvin loytaa vastauksen, mutta ei olisi osannut ilman apua muotoilla sita tekstiksi. Vaikein tehtava oli sellainen, missa piti loytaa nouns (joo, en muista kaikkia kielioppitermeja suomeksi). Siis kun yritin selittaa H:lle mita ne ovat lauseessa.. Toinen tehtava oli helpompi - siina oli annettu kuusi sanaa tarinasta, joista piti merkata mika sanoista EI ollut noun. Onneksi se erilainen sana oli sitten adjektiivi (jee!), eli pystyin auttamaan H:a tehtavassa sanomalla, etta vain yhdella sanalla voisi kuvailla millainen joku asia on. Han spottasi sen perusteella ihan itse sen oikean vastauksen.
Lisaksi oli viela matikan laksyja, mutta ne olivat ihan helppoja.
Tanaan emme pelanneet mitaan, kun H halusi mielummin plarata Nickelodeon-saittia ja katsoa iCarly-videoita ja kuunnella sarjan musiikkia.