Matikan laksyna oli vaan yhteenlaskutaulukkoja, joita piti kuulustella. Ekassa taulukossa oli erilaisia yhteenlaskuja, joista kaikilla oli sama tulos, 10. Sita olisi tietty pitanyt kuulustella kysymalla esim. mita lisataan neljaan, etta tuloksena on kymmenen, mutta tassa kohtaa tuli kieliongelma. H ei viela oikein kasita sellaisia lauseita. Toisessa taulukossa oli 0 + 0, 1 + 1, 2 + 2, jne.. Oppilaat olivat itse kirjoittaneet kys. taulukot vihkoihinsa, ja H oli kirjoittanut kolme tulosta vaarin, eli aloitimme korjaamalla ne. Tassakin kohtaa han vastasi ihan oikein, kun kuulustelin ne jarjestyksessa nollasta kymppiin, mutta heti kun sotkin jarjestysta, sain aika paljon vaaria vastauksia.
Kirjoitustehtavassa jalleen viisi sanaa monisteesta. H on kehittynyt huomattavasti tassa, eli han keksii jo aika nopeasti itse ne lauseet, ja usein jopa oikein. Han muistaa jo aika monen sanan oikeinkirjoituksenkin, tosin aikamuodot ja esim. kolmannen persoonan verbit muodostavat ongelmia. Lukeminen puolestaan tokkii edelleen, mutta se voi johtua siita, etta parhaillaan luettavassa kirjassa on aika paljon hanelle uusia sanoja, joista monet ovat viela aika pitkia. Ehka jatkuvat pysahtelyt ja sanojen selitykset vaikuttavat sitten negatiivisesti myos tuttujen sanojen lukemiseen.. (On muuten joskus tosi vaikeaa selittaa sanojen tarkoituksia, jos ne selityksissa kaytetyt sanatkaan eivat ole tuttuja! Monesti tulee elehdittya tai piirreltya..)
*** Lopuksi viela nettipelisessio, ja sitten saatoin H:n kotiin ja tulin itse Dunnesin kautta takaisin.
***: Meinasin unohtaa.. Ennen kuin pelattiin nettipeleja, H koristeli viela koulussa aloittamaansa julistetta, jonka keskella oli valmiina "Bray is special, because...", ja siihen piti sitten kirjoittaa omia ajatuksia. H oli kirjoittanut ne jo valmiiksi, eli jatkoimme sitten koristelua yhdessa. H leikkeli neonvarisista lapuista muotoja ja osoitti mulle sitten mihin halusi liimata niita (ma kasittelin liimapuikkoa, kun H:n reippailla otteilla olisi ollut koko poyta liimassa ja puikko tahmaisena..), ja lopuksi han viela varitti julistettaan.