Tanaan oli tarkoitus menna R:lle myohaisjuhlistamaan hanen viime lauantaina ollutta syntymapaivaansa lounaan merkeissa. Han soitti kuitenkin n. tuntia ennen sovittua aikaa, etta H:n isa oli joutunut taas sairaalaan, ja S ja H olisivat siella viela jonkin aikaa, eli siirsimme lounaan paivalliseksi. R olikin tanaan kokannut sri lankalaisen ruuan sijasta intialaista, mika nyt mulle oli sinansa melkein sama juttu, kun en ollenkaan tunne sikalaisia perinneruokia ja niiden alueellista levinneisyytta, mutta kuten aina, ruoka oli todella hyvaa. En ottanut poytakuvia, kun oli niin ahdasta - R:n mieskaan ei mahtunut poytaan, mutta han ei muutenkaan olisi syonyt viela paaruokaa niin aikaisin, vaan ehdottomasti vasta 7pm. Olisimme tietty muuten voineet syoda myohemminkin, mutta S ja H olivat viela menossa takaisin sairaalaan, viemaan parranajotarvikkeita yms. Rapsaisin kuitenkin kotiin tultuani kuvan Danielin saamasta "take away" annoksesta;

080715_rfordanb.jpg

Tuossa on siis ihanaa basmatiriisia, johon R ja S eivat tosin olleet tyytyvaisia - heidan mielestaan Irlannista ei saa mistaan ostettua hyvaa basmatiriisia - mutta mun mielestani riisissa ei ollut mitaan valittamista. Riisin seassa oli lihapaloja, rusinoita ja ties mita ihanuuksia.. Sitten sen riisin vasemmassa alanurkassa on hiukan tosi tulista chilikastiketta, ja vasemmalla jogurtti-chutney. Erillisessa pussissa rapeita kekseja (papadum? ... ts. itselleni tulee mieleen vahan erilainen juttu papadumista, mutta tuon sanan olin poimivinani sielta sinhalan seasta, nimenomaan noihin kekseihin viitaten).
Ma vein kimpun etupuutarhasta poimittuja hydrangea-kukkia (sorry, en tieda suomeksi..) ja jalkiruuaksi sen ihanan kermakakun, jonka hain aamupaivalla Main Streetin kakkukaupasta. R oli myos tehnyt hedelmasalaattia (jonka ma skippasin varmuuden vuoksi, kun siina oli kiwi-hedelmia, joita nielaisemalla kokisin varmaan pikaisen tukehtumiskuoleman, paatellen siita minka kokoisiksi kateni turpoavat jo kys. hedelman kuorimisesta..), jonka kanssa oli viela soijajaateloa (jota en skipannut, heh..).

080715_fromr1b.jpg

S ja H joutuivat sitten lahtemaan sinne sairaalaan melkein heti jalkiruuan jalkeen, ja ma lahdin siita samalla myos kotiin, kun R ei halunnut tiskausapuakaan. Ennen lahtoani sain viela kasilaukun! Siis R oli saanut sen joskus pari vuotta sitten mieheltaan, mutta se ei ollut ollenkaan hanen tyylisensa, mutta sopii mulle oikein hyvin =D R:lle tuli mieleen tarjota kassia mulle, kun han huomasi nykyisen kasilaukkuni olevan lahes samaa mallia, joskin eri materiaalia. Uusi kassi on tuossa kuvassa - mustaa tekonahkaa ja hopeanvarisia koristeniitteja, joissa varitonta hiottua lasia tms. tekojalokivina. Melikes!

080715_fromr2b.jpg