H tuli taas suoraan koulusta meille, ja ilmoitti heti aluksi etta tanaan hanen isansa hakisi hanet taalta, ja aidille pitaisi soittaa kuudelta, ja aiti ehka tulisi hakemaan hanet R:n luota... Siis mita nyt olivatkaan sopineet, niin se vaikutti olevan liian monimutkainen asia H:n selitettavaksi englanniksi. Kun tein simppeleita tarkistuskysymyksia, paadyimme sellaiseen tulokseen, etta veisin H:n R:lle n. viiden jalkeen, ja han sitten soittaisi sielta aidilleen kuuden aikaan (tosin ensin piti kayda ostamassa hanelle creditia, mita varten aitinsa oli antanut rahaa). Palaan asiaan myohemmin..
Tanaan matikanlaksy oli tavallaan myos englanninlaksy, eli oli annettu sarja numeroita, jotka oli kirjoitettu sanamuodossa, ja siihen viereen piti kirjoittaa ne numerot - ja vastaava tehtava toisinpain. Englannintehtava oli hankala H:n kielitaidolla.. Malliksi oli annettu kirjaimia, jotka kuulostavat sanoilta (esim. U = you, C = see, jne..) ja pienia piirroksia, jotka kuulostivat kirjaimilta tai toimivat sellaisinaan sanan osina (esim. 'eye' = I, 'hat' = at, jne..). Niiden avulla kirjoitettuja "koodilauseita" piti sitten kirjoittaa kunnon lauseiksi - ja pari lausetta piti kaantaa kuvakoodiksi. Kylla H ainakin osan selityksistani ymmarsi, mutta luulen etta tuosta tehtavasta oli tassa vaiheessa hanelle enemman haittaa kuin hyotya.
Lukemisena oli taas Mr. Marvel -kirja, ja tanaan aaneenlukeminen sujui huomattavasti paremmin kuin eilen. Ensinnakin H on jo rentoutunut, kun on taalla, ja lisaksi noissa em. kirjoissa nakojaan kaytetaan aika paljon samaa kaavaa ja samoja sanoja, eli Mr. Marvel tekee aina Squeak-hiirensa kanssa jonkun taikatempun, joka menee ensin jollain tavalla hassusti, mutta onnistuu lopulta. H osasi jo lukea "magic tricks" ihan oikein, ja "ABRACADABRA!" on sujunut hyvin jo toissapaivasta lahtien, kun kavimme sanan lapi hitaasti ja osissa.
Ehdotin H:lle toissapaivana, etta aloittaisimme hanelle paivakirjan, ja hanella olisi eilen jo ollut vihko mukana sita varten, mutta ei sitten ehditty aloittaa ennenkuin vasta tanaan. Ihan simppelia tarinaa, tyyliin "Tanaan olin koulussa. Sitten tein laksyt. Sen jalkeen pelasin hiukan tietokonepeleja.". Annoin hanen valita mieluisen puputarran ekalle sivulle.
Poydalla oleva laptop toimi taas magneettina, ja kaikkien laksyjen yms. tehtavien jalkeen pelattiin taas sanapeleja.. The Sims Castaway Stories -loota lojui lahistolla, ja olisi tietty kovasti kiinnostanut (kansikuvan perusteella), mutta en taida rohjeta laittaa mitaan Sims-pelia koneeseen, tai pelaamisesta ei tule ikina loppua..
Lahdimme sitten kai joskus viiden maissa ostamaan hanelle puhelimeen creditia ja tein samalla ruokaostokset - sitten menimme rimputtelemaan R:n ovikelloa, mutta siella ei ollut ketaan kotona. H:n omassa kotonakaan ei kuulemma ollut viela ketaan (tai ehka isa oli, mutta H oletti etta hanen pitaisi silti menna R:lle odottelemaan aitiaan tms.). Soitin R:lle, joka oli edelleen puolipaivaduunissaan, joten toin sitten H:n takaisin meille. Han piirsi paivakirjaansa viela kuvan koulustaan, ja sitten pelattiin varikynilla muistipelia, kunnes lopulta saatiin R:n mies puhelimeen (ei nimikirjainta, ettei sekoitu muihin samalla kirjaimella alkaviin nimiin). Han oli just matkalla kotiin, eli sovittiin etta veisin H:n heille. Tuli siis tehtya viela toinenkin pieni kavelylenkki tanaan =)
Huomenna ei opetella lukemista, kun olen vissiin menossa Danielin kanssa kaymaan Dublinissa, mutta maanantaina olisi tarkoitus taas jatkaa. Taytyy sita ennen pitaa anopille puhuttelu.. Han nimittain tuli tanaan tyrkyttamaan H:lle suklaata. Siis ihan kiva ele sinansa, mutta H:n aiti on hitusen huolissaan H:n painosta (ehka ihan skidisti pyoreampi kuin ns. tavallinen lapsenpyorea 9-vuotias), ja on maarannyt hanelle vain yhden karkkipaivan viikossa, joka ei ole tanaan. Sen takia olenkin tarjonnut H:lle meilla ollessaan vain hedelmia ja lisasokeritonta mehua - jotain valipalaa siis, mutta parempi kuin perunalastut tms.. Tanaan han osti kylla pussin popcornia, kun oltiin ensin ostettu puhelin-creditit - aiti oli kuulemma sanonut, etta han saisi ostaa pussin poppareita.