Olen jo useamman vuoden ajan tilannut vanhuksille synttari- ja joulukukat (ja satunnaiset muut rehut) samasta nettikaupasta; Kukkakauppa.fi. Olen kehunut heita ennenkin, mutta ansaitsevat taas kehuja! Kammasin nimittain eilen yhden kukkatilauksen, ja unohdin laittaa tilauslomakkeeseen (josta enemman tuonnempana..) kukkien hinnan ja toimitusmaksun. Kun olin menossa Luottokunnan saitille maksamaan, huomasin hinnan kohdalla olevan vain €0,50. Hups..
Paatin jattaa tilauksen maksamatta, ja laitoin sen sijaan heti emailia, missa selitin mokanneeni tilauksen. Aiemman kokemuksen perusteella tiesin, etta he vastaavat yleensa emailiin nopeasti. Tana aamuna vastaus odottelikin jo postilaatikossa, ja olivat peruneet sen eilisen tilauksen. Kavin saman tien tekemassa uuden tilauksen, ja nyt muistin laittaa hinnatkin mukaan!
Ja sitten siita tilauslomakkeesta.. Saitti saattaa olla hitusen sekava ensikertalaiselle, mutta mielestani kaikki on kuitenkin neuvottu sen verran selkeasti, etta tilaus kylla sujuu. Ja toisella kerralla systeemi onkin jo ihan tuttu. Itse plaraan yleensa ensin listaa esimerkkikimppujen kuvista, ja valitsen sielta sellaisen, mika on lahimpana omaa ideaani. (Jokaiselle kimpulle on annettu kolme esimerkkihintaa, riippuen kuinka prameaa haluaa kimpusta) Sitten klikkaan "Tilaa"-nappulaa, josta paasen itse tilauslomakkeeseen. Sinne tulee ne tavalliset tiedot - vastaanottaja, tilaaja, yhteystiedot, mahd. viesti, toiveita, ja tilauksen hinta..
Minusta se hintasysteemi on itse asiassa aivan parasta! Siella on siis 50c valein hintamahdollisuuksia, eli tilaaja voi paattaa tasmalleen kuinka paljon haluaa maksaa kukista. Kun itse useimmiten tilaan kukkia toimitettavaksi Helsinkiin, toimitusmaksuksi tulee €8, joten valitsen yleensa kimpun hinnaksi joko €32 tai €42, niin etta kortille tulee kiva pyorea summa koko tilauksesta. (Ainoa pikku hankaluus on tosiaan se, etta jos sattuu unohtamaan sen hintavalinnan ja etenemaan maksusivulle, asian voi korjata vain tekemalla uuden tilauksen ja pyytamalla kauppaa peruuttamaan sen mokaversion - normaalisti se hintavalikko on kylla sen verran selkeasti lomakkeella, etta tuskin sita kovin moni onnistuu unohtamaan.. Itsellani vaan sattui olemaan tassa ymparilla liikaa halinaa, niin etta keskittyminen hairiintyi)
Saitin takana oleva Syvasen kukka (sorry, skandit puuttuu taas..) tekee itse Helsingin toimitukset, ja joka ikinen kerta on vastaanottajilta tullut kehuja. Mainittakoon viela erikseen se tilauslomakkeen "toiveita" osio.. Sinne voi siis laittaa vaikka lisatietoja toimitusta varten, esim. ovikoodia, kannykkanumeroita, jne.. Lisaksi olen usein esittanyt varitoiveita ja maininnut mihin tarkoitukseen ja kenelle kimppu on menossa, ja he ovat todella kiitettavasti toteuttaneet toiveita. Eika valittamisen aihetta ole niistakaan kerroista, kun olen tilannut kukkia toimitettavaksi muualle Suomeen (jolloin siis paikallinen kukkakauppa toimittaa ne kukat). Voin lampimasti suositella kys. saittia!