Naapureillamme on tapana käydä 1-2 kertaa vuodessa Espanjassa. Me toimimme noiden matkojen aikana talonvahtina (näppärää, kun ollaan saman paritalon toisessa päädyssä), ja he yleensä tuovat aika ruhtinaallisesti tuliaisia, eli pari kartonkia tupakkaa, joskus mahd. pullo jotain viiniä tms. ja valikoima erilaisia suklaita ja karkkeja. Mutta se espanjalaisen suklaan laatu.. Tässä nyt on vuosien varrella tullut maisteltua useampia espanjalaisia suklaita, mutta ne tuntuvat olevan kaikki maultaan yhtä kamalia. Pakkaukset voivat olla hyvinkin kauniita, ja on niistä ainakin saanut askartelumateriaalia, mutta se suklaa pistää todella ihmettelemään, miksi Espanjassa edes vaivaudutaan tekemään suklaata?!? Voiko joku oikeasti tykätä espanjalaisesta suklaasta, edes sittenkään, jos eivät koskaan ole maistaneet muuta suklaata?? Muutama tumma suklaalevy on ollut OK, ja jokseenkin vetisestä sivumausta huolimatta olemme kuitenkin syöneet ne loppuun. Mutta maitosuklaat ovat auttamatta päätyneet yhden koepalan jälkeen roskikseen. Ei ihme, että espanjalaiset popsivat Irlannissa ihan hulluina suklaata! Cadburyn suklaa on varmasti makutaivas verrattuna siihen äitelään ruskeaan massaan, jota Espanjassa myydään suklaana.. Ihmettelen vaan, mikseivät lopeta Espanjassa koko suklaaputiikkia ja tilaa suosiolla ulkomailta parempaa suklaata? Toisaalta, ehkä espanjalaiset ovat siksi yleistäen paljon parempikroppaisia kuin esim. irlantilaiset ja suomalaiset, kun eivät pääse addiktoitumaan suklaaseen?