Tähän nyt olisin voinut taas jättää vastaamatta, mutta kun olen testi-/meemiaddikti..

1. Äänestitkö? Miksi/miksi et? Miten sinä valitsit sen jolle äänesi annoit? Pääsikö joku äänelläsi eduskuntaan?
En äänestänyt. En ole yli kymmeneen vuoteen asunut Suomessa, enkä tule enää koskaan asumaan Suomessa, eli vaikka mulla virallisesti onkin oikeus äänestää Suomen vaaleissa, mielestäni mulla ei kuitenkaan ole moraalista oikeutta siihen. En myöskään seuraa Suomen asioita niin aktiivisesti, että voisin edes muodostaa perustellun valinnan äänestää jotain tiettyä ehdokasta. (Vain puoluevalinta olisi selvä: Vihreät)
2. Paljonko oikeasti vaalien tulokseen vaikuttivat puolueiden markkinointikampanjat? Entä oliko blogeilla mitään vaikutusta? Mikä vaikutti sinun äänestyskäyttäytymiseen?
Oman äänestämättömyyteni jo selitinkin, mutta yleisesti.. En osaa sanoa paljonko markkinointikampanjat tai blogit tms. vaikuttivat tulokseen, mutta ainakin toivoisin blogien vaikuttaneen varsinaista mainontaa enemmän. Blogihan on kuitenkin suorempaa materiaalia itse ehdokkaan keyboardista, kun kampanja on mainonnan ammattilaisten luoma illuusio..
3. Mitäs luulet, äänestävätkö ihmiset helpommin ‘varman päälle’ (siis sellaista henkilöä joka varmasti pääsee eduskuntaan, esim. ollut jo aikaisemmin kansanedustaja) jotta se olisi vähemmän noloa, että oma katu-uskottavuus ei vähenisi?
Jos joku tosiaan on niin pelle, että määrittelee oman katu-uskottavuutensa äänestystulokseen perustuen (lolololol..), niin sitten varmaan kannattaa siirtyä niiden suurten suomalaismassojen sekaan, jotka varjelevat tietoa omasta ehdokkaastaan jopa oman perheensä jäseniltä! Sepä vasta katu-uskottavaa onkin, eikö..! Ovat just niitä suomalaisia, jotka erottaa esim. maailman lentokentillä siitä, että heidän olemuksessaan on pelko (ja huono ryhti).
4. Mitä mieltä olet vaalien tuloksesta?
Ei varsinaisesti kiinnosta, kun ei kosketa itseäni.
5. Tuleeko tapa jolla maatamme johdetaan oikeasti muuttumaan mitenkään? Onko sillä oikeasti väliä kuka siellä eduskuntatalossa hilluu seuraavat neljä vuotta?
Tuskin mitään hurjan radikaaleja muutoksia tapahtuu, ainakaan kovin pikaisella aikataululla. Neljä vuotta on varsin lyhyt aika, ja jos nyt menestyneet onnistuvat menestymään samalla mitalla seuraavissakin vaaleissa, heidän valitsemansa suunta pääsee jatkumaan - jos ei, niin joku muu alkaa taas hitaasti ohjata johonkin toiseen suuntaan..