Matikan laksyna oli taas raha-asioita. Kirjassa oli annettu alle euron summia, ja tehtavana oli listata milla kolikoilla kys. summan sai kokoon, kayttaen vahinta mahdollista maaraa kolikoita. Se oli H:lle ihan helppo tehtava, mutta valilla keskittyminen karkaili, ja han ehdotti jotain 40c tai 3c kolikoita..
Kirjoitustehtavan yhtena sanana oli "makes", ja siihen H ehdotti "my daddy makes me sad" - ehdotin, etta laitettaisiin kuitenkin joku muu lause, ja paadyttiin laittamaan "my friend makes me sad". H:n isa on kuulemma muuttamassa 3/12 takaisin Sri Lankaan, mutta olen kuullut taman vasta H:lta. Tavallaan surullista, jos perhe hajoaa taas (H:han asui monta vuotta isansa kanssa Sri Lankassa, kun aitinsa oli toissa Dubaissa ja sittemmin taalla - ja muuttivat vasta vuosi sitten tanne), mutta toisaalta ehka toimivampi ratkaisu kaikille. H:n isan englanti on edelleen todella heikkoa, eika se ole paassyt kohenemaan, kun han on enimmakseen tekemisissa vain perheensa ja muutaman sri lankalaistutun kanssa. Han on ollut myos paljon sairaalassa, ja menetti sen kaiken sairastamisen takia myos tuoreen tyopaikkansa, mika oli myos paha takaisku.
Luetun ymmartamistehtavat olivat edelleen viimeviikkoisesta dodo-artikkelista. H ei olisi millaan jaksanut keskittya, vaan kyseli joka kohdan valilla jotain ihan muita juttuja. Keskittymisongelma vaan paheni, kun siirryimme lukutehtavaan, mika oli kaksi sivua saasta. Aihe vaikutti periaatteessa kiinnostavan, mutta siita lukeminen ei. Piti katsoa youtubelta tornadoja, selittaa google-karttojen avulla mita ovat satelliitit ja satelliittikuvat, yms.. Tekstissa oli lisaksi vaikeita sanoja, kuten "meteorologist", "observations", jne. Toistamme yleensa pitkia ja vaikeita sanoja moneen kertaan ja hitaasti, kunnes H oppii lausumaan ne oikein, mutta tanaan han ei oikein jaksanut keskittya siihenkaan.
Lopuksi han halusi piirtaa kahdelle opettajalleen kortit, ja siina meni sen verran aikaa, ettei ehditty enaa pelata tietsikkapeleja. Han oli myos piirtanyt minulle pienen joulukortin ja kukkakortin, joiden lisaksi sain viela The Incredibles -tarran =D
081117_hcard.jpg
H oli taas pyoraillen liikkeella, eli han pyoraili kotiinsa ja itse lahdin lyhyempaa reittia kauppaan.