080816_fune01b.jpg

Isan hautajaiset ovat nyt ohi, ja mielestani seka siunaustilaisuus etta muistotilaisuus olivat hanen nakoisensa, kuin myos vapaamuotoisempi kokoontuminen myohemmin Vuoksenvahdissa.
Tein eilen illalla pari CD:ta, joista toinen siunaustilaisuuteen (The Christians: Father) ja toinen muistotilaisuuteen (siita lisaa myohemmin). Saimme S:lta lainaksi mankan, kun kappelissa ei ollut valmiina aanentoistolaitteita. Siunaustilaisuus alkoi siis tuolla hanat avaavalla biisilla (Father), ja kylla ne hanat sitten aukesivatkin.. Kirkkoherra Olli Aalto oli kuitenkin kuunnellut surutapaamisessa kertomiani toiveita, ja tehnyt siunaustilaisuudesta juuri sellaisen mita uskoisin isan itsensa halunneen - tuli jopa naurahdettua muutamaan otteeseen, kun isan viihderikasta elamaa kaytiin lapi.
Siirryimme kappelista sitten haudalle, missa laskimme kukat. Itseni lisaksi ainoana omaisena paikalla oli isani pikkuserkku J - muut olivat isan ystavia ja tuttavia, monet lapsuudesta asti.
Sitten jatkoimme Imatrankosken kirkolle, jonka seurakuntasalissa oli muistotilaisuus. CD:lla oli seuraavanlaista musiikkia:
J. S. Bach: Air
Django Reinhardt: After You've Gone
Simon & Garfunkel: Sound of Silence
Geoff Peters 6: Girl From Ipanema
Lisa Gerrard: Sanvean: I Am Your Shadow
Carlos Vamos: Lifestream
Kálmán Balogh & Méta: Madocsia Selyemcsárdás Ès Verbunk
Mahalia Jackson: If I Can Help Somebody
Simon & Garfunkel: Bridge Over Troubled Water
Moby: Why Does My Heart Feel So Bad
Song Zu / Cathy Ogden: Goldie's Theme
Brainstorm & Evgeny Grishkovets: Song
Django Reinhardt: Farewell Blues

Sen lisaksi laulettiin pari virtta, muutamat isan ystavat olivat tuoneet mukanaan vanhoja ja uudempia valokuvia ja isan kirjoituksia, ja kuulimme myos kauniita muistosanoja ja hieman live-musiikkia. Olin laittanut isan kuvan viereen muistokirjan, johon jokainen sai vapaasti kayda kirjoittamassa omia muistojaan tai tarinoitaan isastani. Ihan kiitettavan moni sinne nakyi kirjoittavankin! En ole viela lukenut kirjoituksia, vaan teen sen myohaan tana iltana, kun heenot meehet (eli Hm:n pikkupojat) ovat menneet nukkumaan.
Muistotilaisuuden jalkeen kavimme tuomassa loput voileipakakusta, piirakoista yms. seka parit kukat tanne Hm:lle, ja lahdimme sitten kaymaan Vuoksenvahdissa. Siella olikin suurin osa hautajaisvieraista, seka muutamia muita isan tuttuja. Pari pitkaa poydallista ihmisia nousi kohottamaan maljan isan muistoksi.
Juteltavaa olisi taatusti riittanyt, mutta paiva oli kuitenkin sen verran rankka, etta imaisin vain pari siideria, ja lahdimme sitten pois. Hm meni hakemaan poikia hoidosta, ja itse juttelin silla aikaa puhelimessa ja plarasin hautajaiskuvia. Postitan kuvia kylla lisaakin, mutta mahdollisesti vasta kotoa kasin..
Kaiken kaikkiaan, hautajaiset menivat hienosti. Paljon kiitoksia kaikille mukana olleille seka adressien yms. tervehdysten lahettajille. Kiitos myos siunaus- ja muistotilaisuuden jarjestamiseen osallistuneille - kaikki meni ihan nappiin.